Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.645 vizualizări
1.075 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
2. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
3. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Conopidă cu chifteluţe la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
8. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Merdenele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Budincă de macaroane cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
22. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
24. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Nuferi din cozonac cu fructe (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
27. Budincă de vanilie (Dulciuri > Budinci)
28. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
30. Piept de gâscă fondanat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.