Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.679 vizualizări
1.080 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
5. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
7. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Amandine cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
9. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Coşuleţe din portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Budincă de macaroane cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
23. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Chiftele din fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.