Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.701 vizualizări
1.082 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
6. Piept de gâscă fondanat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Angemacht de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cotlete de miel cu mentă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
15. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Sorbet din pepene galben (Dulciuri > Îngheţate)
17. Pacheţele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.