Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.702 vizualizări
1.082 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
3. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
7. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Castraveţi acri cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
17. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Chifteluţe cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Tarte amandine (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
21. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Mâncare de mazăre cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
26. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
29. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.