Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.629 vizualizări
1.074 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ghiveci cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Castraveţi acri cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
5. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)
9. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Chifteluţe cu ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Muşchi de miel cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
13. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Castraveţi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
18. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
30. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.