Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.663 vizualizări
1.076 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
7. Papricaş cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
11. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Tort din griş (Dulciuri > Torturi)
13. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
14. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
18. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Bărcuţe din andive (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
27. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.