Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.667 vizualizări
1.078 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
7. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Bame cu carne de la supă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
13. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
14. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Chifteluţe cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
20. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
21. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
23. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.