Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.642 vizualizări
1.075 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
19. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume)
22. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Bastonaşe din caşcaval pentru ceai (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Pasteta din creier crud (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Chec de carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.