Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.655 vizualizări
1.076 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
6. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pasteta din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
20. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
24. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
27. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.