Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.521 vizualizări
1.053 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Dulceaţă din coajă de pepene verde (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Conopidă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Bărcuţe din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Carne de vînat în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
14. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
17. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
21. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Budincă de vanilie (Dulciuri > Budinci)
25. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Chifteluţe greceşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
30. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.