Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.646 vizualizări
1.075 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Chifteluţe (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
5. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Tort de ciocolată Daniela (Dulciuri > Torturi)
7. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cremă din prune uscate (Dulciuri > Creme)
11. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
15. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
17. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.