Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.706 vizualizări
1.083 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
4. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Ruladă de carne cu ouă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Budincă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Coşuleţe din portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
21. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
28. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Pilaf cu carne de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.