Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.637 vizualizări
1.075 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
3. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
5. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
6. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
9. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Amandină (Dulciuri > Prăjituri)
15. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
18. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Chiftele din surimi cu porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Castraveţi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Bule de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
25. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
29. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.