Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.641 vizualizări
1.075 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
3. Chiftele din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)
7. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
10. Crochete cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Budincă de varză dulce cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.