Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.661 vizualizări
1.076 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
6. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
7. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
9. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
16. Chifteluţe pe pat de aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Frigănele (chifteluţe) de mei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.