Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.682 vizualizări
1.081 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
17. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
20. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Chifteluţe de praz cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
26. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
28. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
30. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.