Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.665 vizualizări
1.077 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
4. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Chifteluţe de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Chifteluţe la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
10. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
12. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
18. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Amandină (Dulciuri > Prăjituri)
23. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
25. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
27. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.