Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.653 vizualizări
1.076 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume)
6. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Cremă din şerbet (fondant) alb (Dulciuri > Creme)
12. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
13. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
17. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Miel cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pârjoale din peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
30. Coşuleţe din portocale (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.