Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.680 vizualizări
1.081 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
2. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Miel mongolez (Mâncăruri > Fripturi)
4. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
6. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
8. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
15. Chifteluţe fierte în aburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Miel cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
24. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
25. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
30. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.