Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.599 vizualizări
1.068 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe fierte în aburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
6. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
7. Chiftele din surimi cu porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Piept de gâscă fondanat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
12. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
22. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Chec de carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Friptură de miel (Mâncăruri > Fripturi)
25. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
26. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.