Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.657 vizualizări
1.076 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
5. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
7. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Conopidă cu chifteluţe la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Chili con carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
20. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Bulete din cod file (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
29. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.