Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.708 vizualizări
1.083 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
5. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
7. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Tarte amandine (Dulciuri > Prăjituri)
10. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
15. Conopidă cu chifteluţe la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
20. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Castraveţi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Frigărui din carne de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
25. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
28. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.