Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.612 vizualizări
1.072 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
3. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Budincă de macaroane cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Castraveţi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
10. Pasteta din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
14. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Bărcuţe din andive (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Pizza din mămăligă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
24. Miel mongolez (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
29. Bulete de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.