Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.573 vizualizări
1.059 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bame cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
8. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Chifteluţe cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Chifteluţe cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
21. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
22. Merdenele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
24. Budincă de tăiţei (Dulciuri > Budinci)
25. Chifteluţe greceşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
29. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.