Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.691 vizualizări
1.082 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
17. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
18. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
22. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.