Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.672 vizualizări
1.078 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
3. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
6. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
9. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Cârnaţi proaspeţi din carne de oaie (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
13. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Sorbet din pepene galben (Dulciuri > Îngheţate)
15. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
23. Mâncare de mazăre cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.