Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.652 vizualizări
1.076 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci)
4. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Conopidă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
8. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
10. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Chifteluţe (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Cremă din prune uscate (Dulciuri > Creme)
24. Pulpă de miel cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
25. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Bule de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)
28. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.