Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.144 vizualizări
897 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
9. Castraveţi acri cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
12. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
15. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Miel cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.