Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.446 vizualizări
1.003 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Arpagic cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
12. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume)
18. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
20. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
27. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.