Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.675 vizualizări
1.078 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bărcuţe din andive (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Chiftele din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
9. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Bulete de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
18. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
22. Pizza din mămăligă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Ruladă de carne cu ouă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Conopidă cu carne la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
30. Bulete din cod file (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.