Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.614 vizualizări
1.073 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
2. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
3. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Chifteluţe (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
6. Budincă de varză dulce cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
10. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Mâncare de mazăre cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
20. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
26. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Desert din brânză de vaci cu zmeură, căpşuni, frăguţe (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.