Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.659 vizualizări
1.076 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
6. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cremă din prune uscate (Dulciuri > Creme)
24. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
26. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
27. Pilaf cu carne de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.