Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel |
Chifteluţe din carne de miel
Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper. Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.175 vizualizări
Versiunea printabilă906 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 2. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 3. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi) 4. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 6. Chifteluţe cu ouă (Aperitive > Aperitive cu carne) 7. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 8. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai) 9. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Budincă de praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 14. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Miel mongolez (Mâncăruri > Fripturi) 16. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi) 17. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci) 19. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre) 21. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi) 22. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi) 23. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi) 24. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 25. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci) 26. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi) 27. Amandine cu prune (Dulciuri > Prăjituri) 28. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme) 30. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi) |