Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.638 vizualizări
1.075 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ruladă de carne cu ouă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Bulete de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Bule de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
15. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
16. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Papricaş cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
29. Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Piroşti cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.