Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.686 vizualizări
1.082 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Gulii cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Bulete din cod file (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Budincuţe de pătrunjel (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Amandine cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
12. Carne tocată cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
14. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
15. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
22. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Coşuleţe din portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
24. File de miel cu bruschetta (Mâncăruri > Fripturi)
25. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
27. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
28. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)
30. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.