Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.704 vizualizări
1.083 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
8. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
10. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Chifteluţe fierte în aburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
18. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pulpă de miel umplută (Mâncăruri > Fripturi)
21. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
28. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
30. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.