Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.654 vizualizări
1.076 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crochete cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Amandine cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
3. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Chifteluţe cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
11. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
13. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Bărcuţe din andive (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Chifteluţe de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.