Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.606 vizualizări
1.071 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
8. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Chiftele din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
13. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Conopidă cu carne la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Pilaf cu carne de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
20. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cârnaţi proaspeţi din carne de oaie (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
22. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Carne de vînat în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Budincă de praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Chifteluţe greceşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.