Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.678 vizualizări
1.080 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
4. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Desert din brânză de vaci cu zmeură, căpşuni, frăguţe (Dulciuri > Creme)
7. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
10. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
12. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Coşuleţe din portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Bărcuţe din andive (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Papricaş cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
27. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Chifteluţe de praz cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.