Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.245 vizualizări
925 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
4. Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
10. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
11. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
14. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Miel cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Cremă din prune uscate (Dulciuri > Creme)
27. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Amandină (Dulciuri > Prăjituri)
29. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.