Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.626 vizualizări
1.074 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Sorbet din pepene galben (Dulciuri > Îngheţate)
7. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Budincă de cornuri (Dulciuri > Budinci)
9. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
14. Castraveţi acri cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pârjoale din peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
17. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
18. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
20. Cârnaţi proaspeţi din carne de oaie (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
21. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cremă din şerbet (fondant) alb (Dulciuri > Creme)
23. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Cremă din prune uscate (Dulciuri > Creme)
28. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.