Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.677 vizualizări
1.078 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
5. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Budincă de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Amandine cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
12. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
14. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
24. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
25. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.