Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.695 vizualizări
1.082 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)
7. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
8. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
9. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
12. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Bărcuţe din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ghiveci cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
20. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
26. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
28. Coşuleţe din portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Pilaf cu carne de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.