Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.623 vizualizări
1.074 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe de praz cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Chifteluţe la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
3. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
4. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Chiftele din fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Tarte amandine (Dulciuri > Prăjituri)
18. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Coşuleţe din portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
24. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
26. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
27. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ghiveci cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.