Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.619 vizualizări
1.073 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
4. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
6. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci)
8. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
14. Ornamente din zahăr (Dulciuri > Ornamente torturi)
15. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Cremă din şerbet (fondant) alb (Dulciuri > Creme)
28. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.