Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
5.618 vizualizări
1.073 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
16. Pasteta din creier crud (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Muşchi de miel cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Gulii cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.