Chifteluţe din carne de miel - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Chifteluţe din carne de miel

Chifteluţe din carne de miel

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne de miel (spata), 1 ou, 3 felii de paine (miezul), 3 linguri faina, 100 ml ulei, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 10 frunze de menta, 4 fire de patrunjel, un sfert de lingurita chimen, 1 varf de cutit cardamom, sare, piper.

Mod de preparare: Se toaca carnea de miel, se-nmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece, se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de menta si patrunjelul se taie fasii (cu foarfeca). Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele. Se inmoaie mainile in faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci. Pe masura ce sunt gata, se asaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele, ca sa nu se lipeasca. Se incinge uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Se servesc calde cu o garnitura de orez fiert, presarat cu alune prajite (pisate).
4.055 vizualizări
648 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
4. Budincă de spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
12. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
19. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
20. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
21. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.