Cartofi călugăreşti - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Cartofi călugăreşti

Cartofi călugăreşti

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Cartofi cu coaja roşie, varză acră, ceapă roşie, ulei.

Mod de preparare: Se aleg cartofi cu coaja roşie, se spală bine şi se pun într-o tavă în cuptorul bine încins.

Până se coc cartofii, se pregăteşte o salată din varză acră tăiată mărunt, ceapă roşie şi ulei.

După ce cartofii s-au copt, se scot într-un castron şi se acoperă cu un prosop mai gros, pentru a se păstra calzi.

Fiecare mesean îşi ia cartofii necesari în farfuria lui, îi taie în două, îi unge cu ulei, îi sărează şi îi serveşte cu salata de mai sus.

Cine doreşte, poate să bea şi câte un pahar de zeamă de varză acră (moare).
7.130 vizualizări
1.048 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciulama de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
15. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
20. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
22. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.