Cartofi călugăreşti - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Cartofi călugăreşti

Cartofi călugăreşti

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Cartofi cu coaja roşie, varză acră, ceapă roşie, ulei.

Mod de preparare: Se aleg cartofi cu coaja roşie, se spală bine şi se pun într-o tavă în cuptorul bine încins.

Până se coc cartofii, se pregăteşte o salată din varză acră tăiată mărunt, ceapă roşie şi ulei.

După ce cartofii s-au copt, se scot într-un castron şi se acoperă cu un prosop mai gros, pentru a se păstra calzi.

Fiecare mesean îşi ia cartofii necesari în farfuria lui, îi taie în două, îi unge cu ulei, îi sărează şi îi serveşte cu salata de mai sus.

Cine doreşte, poate să bea şi câte un pahar de zeamă de varză acră (moare).
7.086 vizualizări
1.039 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Cartofi noi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
24. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
29. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.