Cartofi călugăreşti - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Cartofi călugăreşti

Cartofi călugăreşti

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Cartofi cu coaja roşie, varză acră, ceapă roşie, ulei.

Mod de preparare: Se aleg cartofi cu coaja roşie, se spală bine şi se pun într-o tavă în cuptorul bine încins.

Până se coc cartofii, se pregăteşte o salată din varză acră tăiată mărunt, ceapă roşie şi ulei.

După ce cartofii s-au copt, se scot într-un castron şi se acoperă cu un prosop mai gros, pentru a se păstra calzi.

Fiecare mesean îşi ia cartofii necesari în farfuria lui, îi taie în două, îi unge cu ulei, îi sărează şi îi serveşte cu salata de mai sus.

Cine doreşte, poate să bea şi câte un pahar de zeamă de varză acră (moare).
7.080 vizualizări
1.039 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
5. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
6. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
10. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
13. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
16. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
18. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Rozete de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
22. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.