Cartofi călugăreşti - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Cartofi călugăreşti

Cartofi călugăreşti

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Cartofi cu coaja roşie, varză acră, ceapă roşie, ulei.

Mod de preparare: Se aleg cartofi cu coaja roşie, se spală bine şi se pun într-o tavă în cuptorul bine încins.

Până se coc cartofii, se pregăteşte o salată din varză acră tăiată mărunt, ceapă roşie şi ulei.

După ce cartofii s-au copt, se scot într-un castron şi se acoperă cu un prosop mai gros, pentru a se păstra calzi.

Fiecare mesean îşi ia cartofii necesari în farfuria lui, îi taie în două, îi unge cu ulei, îi sărează şi îi serveşte cu salata de mai sus.

Cine doreşte, poate să bea şi câte un pahar de zeamă de varză acră (moare).
7.133 vizualizări
1.048 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
5. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
6. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
9. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
13. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
20. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
26. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.