Cartofi călugăreşti - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Cartofi călugăreşti

Cartofi călugăreşti

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Cartofi cu coaja roşie, varză acră, ceapă roşie, ulei.

Mod de preparare: Se aleg cartofi cu coaja roşie, se spală bine şi se pun într-o tavă în cuptorul bine încins.

Până se coc cartofii, se pregăteşte o salată din varză acră tăiată mărunt, ceapă roşie şi ulei.

După ce cartofii s-au copt, se scot într-un castron şi se acoperă cu un prosop mai gros, pentru a se păstra calzi.

Fiecare mesean îşi ia cartofii necesari în farfuria lui, îi taie în două, îi unge cu ulei, îi sărează şi îi serveşte cu salata de mai sus.

Cine doreşte, poate să bea şi câte un pahar de zeamă de varză acră (moare).
6.632 vizualizări
897 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
2. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
3. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
5. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
11. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
15. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.