Cartofi călugăreşti - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Cartofi călugăreşti

Cartofi călugăreşti

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Cartofi cu coaja roşie, varză acră, ceapă roşie, ulei.

Mod de preparare: Se aleg cartofi cu coaja roşie, se spală bine şi se pun într-o tavă în cuptorul bine încins.

Până se coc cartofii, se pregăteşte o salată din varză acră tăiată mărunt, ceapă roşie şi ulei.

După ce cartofii s-au copt, se scot într-un castron şi se acoperă cu un prosop mai gros, pentru a se păstra calzi.

Fiecare mesean îşi ia cartofii necesari în farfuria lui, îi taie în două, îi unge cu ulei, îi sărează şi îi serveşte cu salata de mai sus.

Cine doreşte, poate să bea şi câte un pahar de zeamă de varză acră (moare).
7.040 vizualizări
1.028 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
3. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Pastă de jumări cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
17. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
21. Cartofi noi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
26. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.