Cartofi călugăreşti - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Cartofi călugăreşti

Cartofi călugăreşti

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Cartofi cu coaja roşie, varză acră, ceapă roşie, ulei.

Mod de preparare: Se aleg cartofi cu coaja roşie, se spală bine şi se pun într-o tavă în cuptorul bine încins.

Până se coc cartofii, se pregăteşte o salată din varză acră tăiată mărunt, ceapă roşie şi ulei.

După ce cartofii s-au copt, se scot într-un castron şi se acoperă cu un prosop mai gros, pentru a se păstra calzi.

Fiecare mesean îşi ia cartofii necesari în farfuria lui, îi taie în două, îi unge cu ulei, îi sărează şi îi serveşte cu salata de mai sus.

Cine doreşte, poate să bea şi câte un pahar de zeamă de varză acră (moare).
5.740 vizualizări
763 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
2. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pastă de jumări cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
5. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
8. Buşeuri de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
16. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
17. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
21. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
25. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Rozete de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.