Cartofi călugăreşti - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Cartofi călugăreşti

Cartofi călugăreşti

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Cartofi cu coaja roşie, varză acră, ceapă roşie, ulei.

Mod de preparare: Se aleg cartofi cu coaja roşie, se spală bine şi se pun într-o tavă în cuptorul bine încins.

Până se coc cartofii, se pregăteşte o salată din varză acră tăiată mărunt, ceapă roşie şi ulei.

După ce cartofii s-au copt, se scot într-un castron şi se acoperă cu un prosop mai gros, pentru a se păstra calzi.

Fiecare mesean îşi ia cartofii necesari în farfuria lui, îi taie în două, îi unge cu ulei, îi sărează şi îi serveşte cu salata de mai sus.

Cine doreşte, poate să bea şi câte un pahar de zeamă de varză acră (moare).
7.068 vizualizări
1.036 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
4. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ochiuri cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
10. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
14. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
17. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
19. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Rasol de peşte cu cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
27. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
28. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.