Cartofi călugăreşti - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Cartofi călugăreşti

Cartofi călugăreşti

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Cartofi cu coaja roşie, varză acră, ceapă roşie, ulei.

Mod de preparare: Se aleg cartofi cu coaja roşie, se spală bine şi se pun într-o tavă în cuptorul bine încins.

Până se coc cartofii, se pregăteşte o salată din varză acră tăiată mărunt, ceapă roşie şi ulei.

După ce cartofii s-au copt, se scot într-un castron şi se acoperă cu un prosop mai gros, pentru a se păstra calzi.

Fiecare mesean îşi ia cartofii necesari în farfuria lui, îi taie în două, îi unge cu ulei, îi sărează şi îi serveşte cu salata de mai sus.

Cine doreşte, poate să bea şi câte un pahar de zeamă de varză acră (moare).
7.075 vizualizări
1.037 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
9. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
11. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
12. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
21. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.