Cartofi călugăreşti - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Cartofi călugăreşti

Cartofi călugăreşti

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Cartofi cu coaja roşie, varză acră, ceapă roşie, ulei.

Mod de preparare: Se aleg cartofi cu coaja roşie, se spală bine şi se pun într-o tavă în cuptorul bine încins.

Până se coc cartofii, se pregăteşte o salată din varză acră tăiată mărunt, ceapă roşie şi ulei.

După ce cartofii s-au copt, se scot într-un castron şi se acoperă cu un prosop mai gros, pentru a se păstra calzi.

Fiecare mesean îşi ia cartofii necesari în farfuria lui, îi taie în două, îi unge cu ulei, îi sărează şi îi serveşte cu salata de mai sus.

Cine doreşte, poate să bea şi câte un pahar de zeamă de varză acră (moare).
4.826 vizualizări
596 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
7. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
15. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
17. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
30. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.