Cartofi călugăreşti - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Cartofi călugăreşti

Cartofi călugăreşti

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Cartofi cu coaja roşie, varză acră, ceapă roşie, ulei.

Mod de preparare: Se aleg cartofi cu coaja roşie, se spală bine şi se pun într-o tavă în cuptorul bine încins.

Până se coc cartofii, se pregăteşte o salată din varză acră tăiată mărunt, ceapă roşie şi ulei.

După ce cartofii s-au copt, se scot într-un castron şi se acoperă cu un prosop mai gros, pentru a se păstra calzi.

Fiecare mesean îşi ia cartofii necesari în farfuria lui, îi taie în două, îi unge cu ulei, îi sărează şi îi serveşte cu salata de mai sus.

Cine doreşte, poate să bea şi câte un pahar de zeamă de varză acră (moare).
7.095 vizualizări
1.044 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
2. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Cartofi la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
5. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
10. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ton cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
27. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.