Cartofi călugăreşti - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Cartofi călugăreşti

Cartofi călugăreşti

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Cartofi cu coaja roşie, varză acră, ceapă roşie, ulei.

Mod de preparare: Se aleg cartofi cu coaja roşie, se spală bine şi se pun într-o tavă în cuptorul bine încins.

Până se coc cartofii, se pregăteşte o salată din varză acră tăiată mărunt, ceapă roşie şi ulei.

După ce cartofii s-au copt, se scot într-un castron şi se acoperă cu un prosop mai gros, pentru a se păstra calzi.

Fiecare mesean îşi ia cartofii necesari în farfuria lui, îi taie în două, îi unge cu ulei, îi sărează şi îi serveşte cu salata de mai sus.

Cine doreşte, poate să bea şi câte un pahar de zeamă de varză acră (moare).
5.458 vizualizări
723 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ouă scoţiene cu cartofi pure (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
9. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
14. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
18. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
21. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cartofi acordeon (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
26. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
29. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.