Carne de porc în sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Carne de porc în sos de bere

Carne de porc în sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriţă măghiran, cimbru şi rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră.

Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în bucăţele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează şi se amestecă şi cu verdeţurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere şi se lasă să se înăbuşe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmiţată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare şi piper după gust şi se serveşte caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o reţetă bavareză.
15.548 vizualizări
1.258 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Găluşte cu făină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
7. Îngheţată de cafea cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
8. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Linguini cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Potîrnichi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
14. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sos grecesc de usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Bai ta nop sway (Orez cu mango) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Mix marin (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Orez chinezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
25. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
26. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Prepeliţe înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Ştrudel cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.