Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Carne de porc în sos de bere |
Carne de porc în sos de bere
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriţă măghiran, cimbru şi rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră. Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în bucăţele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează şi se amestecă şi cu verdeţurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere şi se lasă să se înăbuşe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmiţată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare şi piper după gust şi se serveşte caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o reţetă bavareză.
14.952 vizualizări
Versiunea printabilă1.099 tipăriri 11 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi) 2. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 3. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi) 4. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Tort norvegian cu îngheţată (Dulciuri > Torturi) 6. Friptură de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 7. Macaroane cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 8. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 9. Broccoli cu slăninuţă şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii) 11. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Omletă mexicană (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi) 14. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 16. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri) 17. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 18. File de porc a la Milano (Mâncăruri > Fripturi) 19. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 20. Avocado cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume) 21. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Midii cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Peşte cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Vinete cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Cotlet cu măghiran (Mâncăruri > Fripturi) 28. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Mâncare de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză) |