Carne de porc în sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Carne de porc în sos de bere

Carne de porc în sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriţă măghiran, cimbru şi rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră.

Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în bucăţele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează şi se amestecă şi cu verdeţurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere şi se lasă să se înăbuşe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmiţată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare şi piper după gust şi se serveşte caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o reţetă bavareză.
15.324 vizualizări
1.203 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
2. Supă de sparanghel cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Chifle cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
9. Prăjitură cu smochine (Dulciuri > Prăjituri)
10. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
12. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Castraveţi cu rulouri de scrumbie marinată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tort "Bănuţul lui Moş Crăciun" (Dulciuri > Torturi)
21. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Sos maioneză dietetică (Sosuri > Sosuri albe)
25. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
28. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Ouă umplute în coajă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.