Carne de porc în sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Carne de porc în sos de bere

Carne de porc în sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriţă măghiran, cimbru şi rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră.

Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în bucăţele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează şi se amestecă şi cu verdeţurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere şi se lasă să se înăbuşe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmiţată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare şi piper după gust şi se serveşte caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o reţetă bavareză.
13.510 vizualizări
744 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Perişoare cu smântână (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Brânză de oaie cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
7. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
9. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
10. Piept de mînzat umplut (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
13. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Banane în coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Sfârâială dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume)
17. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
20. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
24. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
25. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
26. Madelaine (Dulciuri > Prăjituri)
27. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Cârnaţi bănăţeni (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
29. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume)
30. Crap la cuptor stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.