Carne de porc în sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Carne de porc în sos de bere

Carne de porc în sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriţă măghiran, cimbru şi rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră.

Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în bucăţele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează şi se amestecă şi cu verdeţurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere şi se lasă să se înăbuşe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmiţată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare şi piper după gust şi se serveşte caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o reţetă bavareză.
15.517 vizualizări
1.249 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură vînătorească (Mâncăruri > Fripturi)
2. Andive cu parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
5. Piept de găină umplut (Mâncăruri > Fripturi)
6. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme)
7. Ridichi umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
10. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
12. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
13. Bulete din cod file (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Cremă din şerbet (fondant) alb (Dulciuri > Creme)
18. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
19. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Spumă capucino (Dulciuri > Spume)
21. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Tort necopt cu mandarine (Dulciuri > Torturi)
24. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Îngheţată de zahăr ars cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
28. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
29. Filet de boeuf Wellington (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ouă umplute în coajă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.