Carne de porc în sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Carne de porc în sos de bere

Carne de porc în sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriţă măghiran, cimbru şi rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră.

Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în bucăţele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează şi se amestecă şi cu verdeţurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere şi se lasă să se înăbuşe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmiţată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare şi piper după gust şi se serveşte caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o reţetă bavareză.
15.549 vizualizări
1.258 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ţelină umplută cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Lichior de bere (Băuturi > Lichioruri)
12. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
14. Îngheţată albă (Dulciuri > Îngheţate)
15. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sos de mărar cu iaurt (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Lazane cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Dovlecei cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Pui ţărănesc (Mâncăruri > Fripturi)
23. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Ardei iuţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
28. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Chiftele de peşte în stil indian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.