Carne de porc în sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Carne de porc în sos de bere

Carne de porc în sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriţă măghiran, cimbru şi rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră.

Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în bucăţele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează şi se amestecă şi cu verdeţurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere şi se lasă să se înăbuşe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmiţată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare şi piper după gust şi se serveşte caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o reţetă bavareză.
15.511 vizualizări
1.249 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
5. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Marinată de peşte cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Parfe de banane (Dulciuri > Îngheţate)
10. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme)
13. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Picioare de crab cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
18. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Gulaş picant cu Debreţini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
25. Cabanos cu varză călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Mic dejun ţărănesc (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Cremă de castane (Dulciuri > Creme)
29. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.