Carne de porc în sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Carne de porc în sos de bere

Carne de porc în sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriţă măghiran, cimbru şi rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră.

Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în bucăţele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează şi se amestecă şi cu verdeţurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere şi se lasă să se înăbuşe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmiţată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare şi piper după gust şi se serveşte caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o reţetă bavareză.
15.558 vizualizări
1.260 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dovlecel parizian (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
3. Cocteil cu ananas (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
4. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Piroşti cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Cârnaţi de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Pui Szechuan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Mini-brioşe cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
9. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Caviar de vinete (Aperitive > Sandviciuri)
11. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
14. Mâncărică de verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Găluşte cu făină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
23. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Campari Orange (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
27. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
28. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
29. Tobă de porc (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.