Carne de porc în sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Carne de porc în sos de bere

Carne de porc în sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriţă măghiran, cimbru şi rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră.

Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în bucăţele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează şi se amestecă şi cu verdeţurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere şi se lasă să se înăbuşe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmiţată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare şi piper după gust şi se serveşte caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o reţetă bavareză.
15.472 vizualizări
1.233 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
5. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Sos caramel (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Varză de China la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Şniţele de ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Grisine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Îngheţată de cireşe amare (Dulciuri > Îngheţate)
13. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Friptură de porc cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
16. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
17. Frigărui din carne de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
21. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ruladă elveţiană (Dulciuri > Prăjituri)
23. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
25. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Pogăcele de jumări cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
29. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.