Carne de porc în sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Carne de porc în sos de bere

Carne de porc în sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriţă măghiran, cimbru şi rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră.

Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în bucăţele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează şi se amestecă şi cu verdeţurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere şi se lasă să se înăbuşe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmiţată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare şi piper după gust şi se serveşte caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o reţetă bavareză.
15.437 vizualizări
1.224 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Mazăre cu frigănele (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ficat prăjit tăvălit prin făină (Mâncăruri > Fripturi)
4. Macrouri cu smântână şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme)
6. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
7. Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
19. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
21. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
23. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Omletă ţărănească (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Frittată cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Traista ciobanului (Mâncăruri > Preparate din mălai)
30. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.