Carne de porc în sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Carne de porc în sos de bere

Carne de porc în sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriţă măghiran, cimbru şi rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră.

Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în bucăţele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează şi se amestecă şi cu verdeţurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere şi se lasă să se înăbuşe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmiţată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare şi piper după gust şi se serveşte caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o reţetă bavareză.
15.546 vizualizări
1.258 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
2. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
4. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
5. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Anghinare prăjită (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Ruladă elveţiană (Dulciuri > Prăjituri)
13. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Frigărui indoneziene (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Cupe cu fructe proaspete în jeleu (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Macaroane cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
28. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.