Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Carne de porc în sos de bere |
Carne de porc în sos de bere
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriţă măghiran, cimbru şi rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră. Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în bucăţele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează şi se amestecă şi cu verdeţurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere şi se lasă să se înăbuşe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmiţată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare şi piper după gust şi se serveşte caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o reţetă bavareză.
14.984 vizualizări
Versiunea printabilă1.111 tipăriri 11 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ouă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă) 3. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză) 4. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume) 5. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 6. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 7. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci) 8. Clătite cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 9. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 10. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme) 11. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume) 12. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 13. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne) 14. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 16. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 17. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Ţelină cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume) 20. Tort crocant cu mere (Dulciuri > Torturi) 21. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate) 22. Antricot de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi) 23. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 24. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 25. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 26. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză) 28. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi) 29. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate) 30. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) |