Carne de porc în sos de bere - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Carne de porc în sos de bere

Carne de porc în sos de bere

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g carne macră de porc, piper, sare, câte 1/2 linguriţă măghiran, cimbru şi rozmarin, 2 cepe, 30 g untură de porc, 1 lingură chimen, 1/2 l bere blondă, 1/2 felie pâine neagră.

Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în bucăţele groase de cca 3 cm. Se pune într-un vas, se sărează, piperează şi se amestecă şi cu verdeţurile. Se lasă să stea cca 30 de minute. Între timp, se curăţă ceapa şi se taie sferturi. Se încinge untura într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile. Se presară cu chimen, se toarnă 1/4 l bere şi se lasă să se înăbuşe cca 30 de minute, la foc potrivit. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă pâinea neagră fărâmiţată ca pesmetul. Se amestecă cu restul de bere, sare şi piper după gust şi se serveşte caldă. Cu o halbă de bere, evident, fiind o reţetă bavareză.
15.521 vizualizări
1.250 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Curcan umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Bomboane de cafea cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Tort în 7 minute (Dulciuri > Torturi)
10. Plăcinte poale-n brîu (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Parfait de cafea cu sos caramel (Dulciuri > Îngheţate)
13. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele)
25. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
27. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.