Hamsii marinate cu legume - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu peşte » Hamsii marinate cu legume

Hamsii marinate cu legume

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g hamsii sărate, 2-3 cepe mari (aprox.250 g), 2 morcovi (cam 200 g), 1 ţelină mică, 1 lingură mazăre verde fiartă, 2 linguri boabe de soia fierte, 1 lămîie, 100 ml oţet de 9 grade, 100 ml apă, 100 ml ulei, 2 linguri zahăr, 1 pahar vin alb de bună calitate, piper, 2-3 boabe de coriandru, 2-3 foi de dafin.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Şprotul se spală în cîteva ape, cu grijă să nu se deşire, apoi se pune la desărat pentru cel puţin 12 ore, schimbînd apa de mai multe ori. Dacă mazarea şi soia nu sînt fierte, le fierbem într-o crăticoară, scurgem apa, le clătim cu apă rece şi apoi le introducem în compoziţie.
Celelate legume le tăiem fideluţă, cît mai subţiri posibil, avînd grijă să stropim ţelina cu puţină zeamă de lămîie pentru a nu se înnegri. Fierbem oţetul, apa şi zahărul.
După ce a dat două-trei clocote, se adaugă restul ingredientelor. Vinul, coriandrul, piperul şi dafinul nu se fierb pentru a nu-şi pierde din savoare. Pentru aranjatul şprotului ne vom volosi de o casoletă cu capac.
Tăiem lămîia rondele foarte fine. Alegem 2-3 rondele de la mijloc cu care tapetăm fundul casoletei. Aranjăm apoi un strat de şprot, în aşa fel încît să se suprapună cîte puţin unul peste celălalt fiecare peştişor. Punem apoi un strat de legume, cîte 1-2 felii de lămîie şi cîteva boabe de mazăre şi soia. Continuăm pînă cînd umplem casoleta. Ultimul strat trebuie să fie de peşte. Turnăm apoi marinata rece peste amestecul de legume şi peşte. De regulă, cantităţile specificate pentru marinată sînt suficiente. Dacă mai este nevoie, mai pregătim altă cantitate, menţinînd proporţiile. Trebuie să ţinem cont de faptul că timp de 1-2 zile va trebui să mai adăugăm puţin cîte puţin din marinată, pînă cînd peştele şi legumele ajung la saturaţie. Se dă la rece timp de 5 zile. Temperatura optimă de maturare este 10 grade C. Dacă nu avem un asemenea loc, putem introduce totuşi casoleta în frigider, folosindu-ne de compartimentul unde temperatura este mai ridicată (în cel de legume şi fructe). Păstrată la frigider, marinarea durează cam 7 zile.
Înainte de a servi marinata de peşte cu legume, răsturnăm casoleta, pentru a se scurge cît mai mult lichid, apoi îndepărtăm cu grijă casoleta.
Dacă dorim, putem să ornăm cu puţină maioneză şi cîteva rondele de ceapă roşie. Restul de marinată se poate servi separat.
6.917 vizualizări
575 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de legume rapidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de chimen cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.