Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Hamsii marinate cu legume
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 500 g hamsii sărate, 2-3 cepe mari (aprox.250 g), 2 morcovi (cam 200 g), 1 țelină mică, 1 lingură mazăre verde fiartă, 2 linguri boabe de soia fierte, 1 lămîie, 100 ml oțet de 9 grade, 100 ml apă, 100 ml ulei, 2 linguri zahăr, 1 pahar vin alb de bună calitate, piper, 2-3 boabe de coriandru, 2-3 foi de dafin.

Mod de preparare: Șprotul se spală în cîteva ape, cu grijă să nu se deșire, apoi se pune la desărat pentru cel puțin 12 ore, schimbînd apa de mai multe ori. Dacă mazarea și soia nu sînt fierte, le fierbem într-o crăticoară, scurgem apa, le clătim cu apă rece și apoi le introducem în compoziție.
Celelate legume le tăiem fideluță, cît mai subțiri posibil, avînd grijă să stropim țelina cu puțină zeamă de lămîie pentru a nu se înnegri. Fierbem oțetul, apa și zahărul.
După ce a dat două-trei clocote, se adaugă restul ingredientelor. Vinul, coriandrul, piperul și dafinul nu se fierb pentru a nu-și pierde din savoare. Pentru aranjatul șprotului ne vom volosi de o casoletă cu capac.
Tăiem lămîia rondele foarte fine. Alegem 2-3 rondele de la mijloc cu care tapetăm fundul casoletei. Aranjăm apoi un strat de șprot, în așa fel încît să se suprapună cîte puțin unul peste celălalt fiecare peștișor. Punem apoi un strat de legume, cîte 1-2 felii de lămîie și cîteva boabe de mazăre și soia. Continuăm pînă cînd umplem casoleta. Ultimul strat trebuie să fie de pește. Turnăm apoi marinata rece peste amestecul de legume și pește. De regulă, cantitățile specificate pentru marinată sînt suficiente. Dacă mai este nevoie, mai pregătim altă cantitate, menținînd proporțiile. Trebuie să ținem cont de faptul că timp de 1-2 zile va trebui să mai adăugăm puțin cîte puțin din marinată, pînă cînd peștele și legumele ajung la saturație. Se dă la rece timp de 5 zile. Temperatura optimă de maturare este 10 grade C. Dacă nu avem un asemenea loc, putem introduce totuși casoleta în frigider, folosindu-ne de compartimentul unde temperatura este mai ridicată (în cel de legume și fructe). Păstrată la frigider, marinarea durează cam 7 zile.
Înainte de a servi marinata de pește cu legume, răsturnăm casoleta, pentru a se scurge cît mai mult lichid, apoi îndepărtăm cu grijă casoleta.
Dacă dorim, putem să ornăm cu puțină maioneză și cîteva rondele de ceapă roșie. Restul de marinată se poate servi separat.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.