Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
7.164 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
5. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
6. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
9. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
14. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Sos Alfredo (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
16. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
17. Parfait de cafea cu sos caramel (Dulciuri > Îngheţate)
18. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
19. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
21. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Budincă de varză dulce cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
30. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.