Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
7.176 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
8. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
16. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Parfait de cafea cu sos caramel (Dulciuri > Îngheţate)
19. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.