Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
7.174 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
2. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
4. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
10. Sos de iaurt (Sosuri > Sosuri albe)
11. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
21. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
29. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.