Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
7.121 vizualizări
1.176 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
4. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
10. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
12. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
14. Sos tzatziki (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
21. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Budincă de macaroane cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
29. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
30. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.