Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
7.161 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
2. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
3. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
8. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
11. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
12. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
15. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
29. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
30. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.