Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
7.172 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Sos Best (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
4. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
7. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
8. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
10. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
19. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Roşii umplute cu soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
23. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
26. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Budincă de praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.