Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
7.193 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
7. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
8. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe)
14. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Păstrăv cu fenicul şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
19. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
21. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
25. Mămăligă italiană (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
29. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.