Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
7.159 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
8. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
10. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
14. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Sos Bechamel cu lapte de soia (Sosuri > Sosuri albe)
17. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Budincă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
23. Sos de usturoi (Aioli) (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
26. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Sos de mărar cu ou (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.