Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
6.518 vizualizări
1.045 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
9. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
10. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
17. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
21. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
25. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
26. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.