Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
7.096 vizualizări
1.169 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
4. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
7. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
14. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
15. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
18. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
22. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
23. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
25. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
27. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.