Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
6.920 vizualizări
1.145 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
5. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
6. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Sos de migdale mexican (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Pizza din mămăligă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume)
20. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
21. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
27. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
29. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.