Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
7.146 vizualizări
1.181 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Sos de usturoi (Aioli) (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
4. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
7. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Sos caramel (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Budincă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
19. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
22. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
24. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
26. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
30. Sos vânătoresc (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.