Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
6.855 vizualizări
1.130 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
4. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Budincă de macaroane cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Budincă de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
19. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
20. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
22. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
27. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Sos de castraveţi (cald) (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.