Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
5.725 vizualizări
833 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Budincă de spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
9. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
10. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
11. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
20. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
26. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
28. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Pârjoale de ou cu sos alb (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.