Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
7.130 vizualizări
1.178 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
4. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
7. Ştiucă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Iepure cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
11. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
15. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
17. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Sos Bechamel cu bere (Sosuri > Sosuri albe)
22. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
23. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
25. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
30. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.