Budincă de mămăligă cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
6.853 vizualizări
1.129 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Budincă de tăiţei (Dulciuri > Budinci)
4. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Sos Bigarad (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
8. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
10. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Sos rusesc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
14. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
21. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)
26. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.