Borş ucrainean cu slănină - reţetă tradiţională din Ucraina - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Borş ucrainean cu slănină

Borş ucrainean cu slănină

Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne, 400 g varza, 400 g cartofi, 250 g sfecla rosie, 2-3 rosii sau 1/2 pahar bulion de rosii, 1/2 pahar smintina, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 ceapa, 20 g slanina, 1 lingura unt prospat, enibahar, piper, foi de dafin, 1/2 l bors.

Mod de preparare: Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30 minute, apoi se adauga grasime, bulion de rosii, bors si supa de carne. Zarzavatul si ceapa se prajesc usor cu unt, se amesteca cu faina si se mai prajesc putin, se subtiaza apoi cu supa de carne si se lasa sa dea citeva clocote. In supa de carne preparata pentru bors se pun cartofi taiati in cuburi, varza taiata mare, sfecla rosie inabusita, sare si se fierbe totul 10-15 minute. Se adauga apoi zarzavatul prajit cu faina, foi de dafin, piper, enibahar si se fierbe pina cind cartofii si varza sint gata. Cind borsul este gata, se pune slanina frecata cu usturoi, se adauga rosii taiate felii si se mai lasa sa dea un clocot la foc iute, dupa care se lasa sa stea 15-20 minute. Se adauga borsul, se drege cu smintina si se presara cu patrunjel verde taiat marunt.
5.068 vizualizări
572 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Borş de tărîţe pentru acrit (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Borş de urzici cu hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Topirea slăninii (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
19. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş de ştevie cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Borş de hribi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
27. Borş rusesc cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.