Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Borş ucrainean cu slănină |
Borş ucrainean cu slănină
Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 500 g carne, 400 g varza, 400 g cartofi, 250 g sfecla rosie, 2-3 rosii sau 1/2 pahar bulion de rosii, 1/2 pahar smintina, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 ceapa, 20 g slanina, 1 lingura unt prospat, enibahar, piper, foi de dafin, 1/2 l bors. Mod de preparare: Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30 minute, apoi se adauga grasime, bulion de rosii, bors si supa de carne. Zarzavatul si ceapa se prajesc usor cu unt, se amesteca cu faina si se mai prajesc putin, se subtiaza apoi cu supa de carne si se lasa sa dea citeva clocote. In supa de carne preparata pentru bors se pun cartofi taiati in cuburi, varza taiata mare, sfecla rosie inabusita, sare si se fierbe totul 10-15 minute. Se adauga apoi zarzavatul prajit cu faina, foi de dafin, piper, enibahar si se fierbe pina cind cartofii si varza sint gata. Cind borsul este gata, se pune slanina frecata cu usturoi, se adauga rosii taiate felii si se mai lasa sa dea un clocot la foc iute, dupa care se lasa sa stea 15-20 minute. Se adauga borsul, se drege cu smintina si se presara cu patrunjel verde taiat marunt.
6.775 vizualizări
Versiunea printabilă1.005 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 2. Borş de urzici cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 3. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 4. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 5. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 6. Borş rusesc cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 7. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 8. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 9. Borş ardelenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 10. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 11. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 12. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 13. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 14. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 15. Cornuleţe de post cu borş (Aperitive > Aperitive cu legume) 16. Borş ucrainean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 17. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 18. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 19. Borş de crap rapid (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 20. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 21. Borş de iepure vînat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 22. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 23. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 25. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 26. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 27. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 28. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 29. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 30. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi) |