Borş ucrainean cu slănină - reţetă tradiţională din Ucraina - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Borş ucrainean cu slănină

Borş ucrainean cu slănină

Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne, 400 g varza, 400 g cartofi, 250 g sfecla rosie, 2-3 rosii sau 1/2 pahar bulion de rosii, 1/2 pahar smintina, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 ceapa, 20 g slanina, 1 lingura unt prospat, enibahar, piper, foi de dafin, 1/2 l bors.

Mod de preparare: Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30 minute, apoi se adauga grasime, bulion de rosii, bors si supa de carne. Zarzavatul si ceapa se prajesc usor cu unt, se amesteca cu faina si se mai prajesc putin, se subtiaza apoi cu supa de carne si se lasa sa dea citeva clocote. In supa de carne preparata pentru bors se pun cartofi taiati in cuburi, varza taiata mare, sfecla rosie inabusita, sare si se fierbe totul 10-15 minute. Se adauga apoi zarzavatul prajit cu faina, foi de dafin, piper, enibahar si se fierbe pina cind cartofii si varza sint gata. Cind borsul este gata, se pune slanina frecata cu usturoi, se adauga rosii taiate felii si se mai lasa sa dea un clocot la foc iute, dupa care se lasa sa stea 15-20 minute. Se adauga borsul, se drege cu smintina si se presara cu patrunjel verde taiat marunt.
5.161 vizualizări
589 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Borş de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Borş de găină cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Borş de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Borş de urzici cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Borş de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Borş de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.