Borş ucrainean cu slănină - reţetă tradiţională din Ucraina - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Borş ucrainean cu slănină

Borş ucrainean cu slănină

Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne, 400 g varza, 400 g cartofi, 250 g sfecla rosie, 2-3 rosii sau 1/2 pahar bulion de rosii, 1/2 pahar smintina, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 ceapa, 20 g slanina, 1 lingura unt prospat, enibahar, piper, foi de dafin, 1/2 l bors.

Mod de preparare: Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30 minute, apoi se adauga grasime, bulion de rosii, bors si supa de carne. Zarzavatul si ceapa se prajesc usor cu unt, se amesteca cu faina si se mai prajesc putin, se subtiaza apoi cu supa de carne si se lasa sa dea citeva clocote. In supa de carne preparata pentru bors se pun cartofi taiati in cuburi, varza taiata mare, sfecla rosie inabusita, sare si se fierbe totul 10-15 minute. Se adauga apoi zarzavatul prajit cu faina, foi de dafin, piper, enibahar si se fierbe pina cind cartofii si varza sint gata. Cind borsul este gata, se pune slanina frecata cu usturoi, se adauga rosii taiate felii si se mai lasa sa dea un clocot la foc iute, dupa care se lasa sa stea 15-20 minute. Se adauga borsul, se drege cu smintina si se presara cu patrunjel verde taiat marunt.
5.400 vizualizări
655 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
4. Topirea slăninii (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
5. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Borş de lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Borş de lobodă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Borş de crap cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.