Borş ucrainean cu slănină - reţetă tradiţională din Ucraina - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Borş ucrainean cu slănină

Borş ucrainean cu slănină

Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne, 400 g varza, 400 g cartofi, 250 g sfecla rosie, 2-3 rosii sau 1/2 pahar bulion de rosii, 1/2 pahar smintina, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 ceapa, 20 g slanina, 1 lingura unt prospat, enibahar, piper, foi de dafin, 1/2 l bors.

Mod de preparare: Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30 minute, apoi se adauga grasime, bulion de rosii, bors si supa de carne. Zarzavatul si ceapa se prajesc usor cu unt, se amesteca cu faina si se mai prajesc putin, se subtiaza apoi cu supa de carne si se lasa sa dea citeva clocote. In supa de carne preparata pentru bors se pun cartofi taiati in cuburi, varza taiata mare, sfecla rosie inabusita, sare si se fierbe totul 10-15 minute. Se adauga apoi zarzavatul prajit cu faina, foi de dafin, piper, enibahar si se fierbe pina cind cartofii si varza sint gata. Cind borsul este gata, se pune slanina frecata cu usturoi, se adauga rosii taiate felii si se mai lasa sa dea un clocot la foc iute, dupa care se lasa sa stea 15-20 minute. Se adauga borsul, se drege cu smintina si se presara cu patrunjel verde taiat marunt.
5.344 vizualizări
640 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Borş de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Borş de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Borş moldovenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Borş de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Borş de lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Borş de crap rapid (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Slănină cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.