Borş ucrainean cu slănină - reţetă tradiţională din Ucraina - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Borş ucrainean cu slănină

Borş ucrainean cu slănină

Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne, 400 g varza, 400 g cartofi, 250 g sfecla rosie, 2-3 rosii sau 1/2 pahar bulion de rosii, 1/2 pahar smintina, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 ceapa, 20 g slanina, 1 lingura unt prospat, enibahar, piper, foi de dafin, 1/2 l bors.

Mod de preparare: Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30 minute, apoi se adauga grasime, bulion de rosii, bors si supa de carne. Zarzavatul si ceapa se prajesc usor cu unt, se amesteca cu faina si se mai prajesc putin, se subtiaza apoi cu supa de carne si se lasa sa dea citeva clocote. In supa de carne preparata pentru bors se pun cartofi taiati in cuburi, varza taiata mare, sfecla rosie inabusita, sare si se fierbe totul 10-15 minute. Se adauga apoi zarzavatul prajit cu faina, foi de dafin, piper, enibahar si se fierbe pina cind cartofii si varza sint gata. Cind borsul este gata, se pune slanina frecata cu usturoi, se adauga rosii taiate felii si se mai lasa sa dea un clocot la foc iute, dupa care se lasa sa stea 15-20 minute. Se adauga borsul, se drege cu smintina si se presara cu patrunjel verde taiat marunt.
7.052 vizualizări
1.095 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Borş de tărîţe pentru acrit (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Borş ţărănesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Borş de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Borş de lobodă cu usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Borş de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Cornuleţe de post cu borş (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş de lobodă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Slănină cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Borş de crap rapid (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Borş de găină cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.