Borş ucrainean cu slănină - reţetă tradiţională din Ucraina - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Borş ucrainean cu slănină

Borş ucrainean cu slănină

Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne, 400 g varza, 400 g cartofi, 250 g sfecla rosie, 2-3 rosii sau 1/2 pahar bulion de rosii, 1/2 pahar smintina, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 ceapa, 20 g slanina, 1 lingura unt prospat, enibahar, piper, foi de dafin, 1/2 l bors.

Mod de preparare: Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30 minute, apoi se adauga grasime, bulion de rosii, bors si supa de carne. Zarzavatul si ceapa se prajesc usor cu unt, se amesteca cu faina si se mai prajesc putin, se subtiaza apoi cu supa de carne si se lasa sa dea citeva clocote. In supa de carne preparata pentru bors se pun cartofi taiati in cuburi, varza taiata mare, sfecla rosie inabusita, sare si se fierbe totul 10-15 minute. Se adauga apoi zarzavatul prajit cu faina, foi de dafin, piper, enibahar si se fierbe pina cind cartofii si varza sint gata. Cind borsul este gata, se pune slanina frecata cu usturoi, se adauga rosii taiate felii si se mai lasa sa dea un clocot la foc iute, dupa care se lasa sa stea 15-20 minute. Se adauga borsul, se drege cu smintina si se presara cu patrunjel verde taiat marunt.
7.283 vizualizări
1.141 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Borş de lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
6. Borş de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Borş rusesc cu dafin (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Topirea slăninii (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
10. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Borş de lobodă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Borş ardelenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Cremă de mazăre cu slănină prăjită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Borş de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
30. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.