Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean

Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1-1,5 kg andive, 150 g unt, 100 g caşcaval, 2-3 linguri sos vienez cu hrean, pesmet.
Pentru sos: 30 g unt, 2 linguri făină, 2-3 linguri pastă de roşii, 3-4 linguriţe oţet, un ou, o linguriţă hrean ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se aleg andivele, se spală, se opăresc în apă clocotită cu sare, timp de 10 minute. Se scurg şi se aşează în cratiţa unsă cu unt şi presărată cu pesmet.
Deasupra lor se presară caşcaval ras şi se dau la cuptor să se rumenească. Se servesc calde, cu sos vienez cu hrean turnat deasupra.
Pentru sos: Se topeşte untul într-o cratiţă şi se adaugă făina, care se rumeneşte puţin. Se pune bulionul, se amestecă bine şi se mai lasă puţin pe foc slab. Se adaugă oţetul, sarea şi piperul. După primul clocot, se dă cratiţă la o parte. După cîteva minute, se drege sosul cu un gălbenuş şi se condimentează cu o linguriţă de hrean ras.
7.622 vizualizări
1.183 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
3. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de cicoare radicchio (Salate > Salate de legume)
7. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi)
11. Leckerli (Dulciuri > Prăjituri)
12. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
13. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
14. Stridii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
16. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ouă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
20. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
21. Romburi cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
23. Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Vişine pentru placintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
25. Alivancă (IV) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Peşte la cuptor (dietetic) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
28. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
29. Marmeladă de dovleac (Conserve de fructe > Marmelade)
30. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.