Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean |
Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean
Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: 1-1,5 kg andive, 150 g unt, 100 g caşcaval, 2-3 linguri sos vienez cu hrean, pesmet. Pentru sos: 30 g unt, 2 linguri făină, 2-3 linguri pastă de roşii, 3-4 linguriţe oţet, un ou, o linguriţă hrean ras, sare, piper. Mod de preparare: Se aleg andivele, se spală, se opăresc în apă clocotită cu sare, timp de 10 minute. Se scurg şi se aşează în cratiţa unsă cu unt şi presărată cu pesmet. Deasupra lor se presară caşcaval ras şi se dau la cuptor să se rumenească. Se servesc calde, cu sos vienez cu hrean turnat deasupra. Pentru sos: Se topeşte untul într-o cratiţă şi se adaugă făina, care se rumeneşte puţin. Se pune bulionul, se amestecă bine şi se mai lasă puţin pe foc slab. Se adaugă oţetul, sarea şi piperul. După primul clocot, se dă cratiţă la o parte. După cîteva minute, se drege sosul cu un gălbenuş şi se condimentează cu o linguriţă de hrean ras.
6.962 vizualizări
Versiunea printabilă1.045 tipăriri 14 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 3. Tort de îngheţată cu cupolă de bezea (Dulciuri > Torturi) 4. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 5. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 6. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume) 7. Plachie de fasole boabe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte) 9. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii) 10. Tort englez de ciocolată (Dulciuri > Torturi) 11. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume) 12. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme) 13. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume) 14. Peşte la cuptor (dietetic) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Rulade de viţel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi) 16. Salată de ton (III) (Salate > Salate cu peşte) 17. Ciuperci cu fasole verde la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi) 19. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă) 20. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 21. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Ruladă economică cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 25. Măsline umplute (Aperitive > Aperitive cu peşte) 26. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 27. Cremă caramel la pahar (Dulciuri > Creme) 28. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi) 29. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte) 30. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne) |