Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean

Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1-1,5 kg andive, 150 g unt, 100 g caşcaval, 2-3 linguri sos vienez cu hrean, pesmet.
Pentru sos: 30 g unt, 2 linguri făină, 2-3 linguri pastă de roşii, 3-4 linguriţe oţet, un ou, o linguriţă hrean ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se aleg andivele, se spală, se opăresc în apă clocotită cu sare, timp de 10 minute. Se scurg şi se aşează în cratiţa unsă cu unt şi presărată cu pesmet.
Deasupra lor se presară caşcaval ras şi se dau la cuptor să se rumenească. Se servesc calde, cu sos vienez cu hrean turnat deasupra.
Pentru sos: Se topeşte untul într-o cratiţă şi se adaugă făina, care se rumeneşte puţin. Se pune bulionul, se amestecă bine şi se mai lasă puţin pe foc slab. Se adaugă oţetul, sarea şi piperul. După primul clocot, se dă cratiţă la o parte. După cîteva minute, se drege sosul cu un gălbenuş şi se condimentează cu o linguriţă de hrean ras.
7.436 vizualizări
1.136 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
2. Scrumbie la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Ciulama de lobodă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
8. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
9. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
10. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
16. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
17. Bulion de ardei (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
21. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Musaca de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
28. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
30. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.