Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean

Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1-1,5 kg andive, 150 g unt, 100 g caşcaval, 2-3 linguri sos vienez cu hrean, pesmet.
Pentru sos: 30 g unt, 2 linguri făină, 2-3 linguri pastă de roşii, 3-4 linguriţe oţet, un ou, o linguriţă hrean ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se aleg andivele, se spală, se opăresc în apă clocotită cu sare, timp de 10 minute. Se scurg şi se aşează în cratiţa unsă cu unt şi presărată cu pesmet.
Deasupra lor se presară caşcaval ras şi se dau la cuptor să se rumenească. Se servesc calde, cu sos vienez cu hrean turnat deasupra.
Pentru sos: Se topeşte untul într-o cratiţă şi se adaugă făina, care se rumeneşte puţin. Se pune bulionul, se amestecă bine şi se mai lasă puţin pe foc slab. Se adaugă oţetul, sarea şi piperul. După primul clocot, se dă cratiţă la o parte. După cîteva minute, se drege sosul cu un gălbenuş şi se condimentează cu o linguriţă de hrean ras.
7.610 vizualizări
1.180 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Ciuperci umplute cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Cremă de vanilie cu frişcă (Dulciuri > Creme)
4. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
5. Andive cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Merlucius cu rozmarin la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
9. Cremă de lămâie cu portocale marinate (Dulciuri > Creme)
10. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
13. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
16. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme)
19. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
20. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Limbă cu castraveciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Vişine pentru placintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
24. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
26. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
27. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Supă de castraveţi de la gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ruladă cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.