Clătite la cuptor cu gem de caise - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Clătite » Clătite la cuptor cu gem de caise

Clătite la cuptor cu gem de caise

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 80 g faina, 200 ml lapte, 2 oua + un galbenus, un varf de cutit de sare, un varf de cutit de zahar, unt pentru prajit.
Garnitura - 200 g gem de caise (sau dulceata), 60 g migdale curatate de coaja si taiate in feliute, 150 g frisca batuta, 50 ml frisca lichida, 30 ml rom.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Amestecati faina cernuta cu sarea si zaharul. Faceti o adancitura in mijloc. Spargeti ouale in ea. Adaugati galbenusul. Incorporati-le incet-incet in faina, pornind de la mijloc catre exteriorul castronului. Cand aluatul e omogen, varsati incetisor laptele, amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Lasati sa se odihneasca la temperatura camerei vreme de 10 minute. In timpul acesta, prajiti usor, fara pic de grasime, intr-un vas de teflon, migdalele taiate. Puneti gemul sau dulceata de caise sa se infierbante pe foc mijlociu, apoi amestecati-o cu romul. Impartiti gemul in doua. Prajiti opt clatite in unt fierbinte. Ungeti fiecare clatita in parte cu putin gem cu rom si presarati deasupra cateva migdale prajite. Impaturiti-le in patru pentru a forma un cornet. Puneti clatitele intr-un vas de portelan sau de Jena, cu varful orientat catre mijloc. Porniti cuptorul. Amestecati frisca batuta cu frisca lichida. Turnati-o peste clatite. Puneti restul (cealalta jumatate) de gem de caise si de migdale peste clatite. Bagati vasul la cuptor vreme de zece minute.
Serviti clatitele imediat.
4.238 vizualizări
632 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
5. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
7. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
9. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
11. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
19. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
23. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.