Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Clătite la cuptor cu gem de caise
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 80 g faina, 200 ml lapte, 2 oua + un galbenus, un varf de cutit de sare, un varf de cutit de zahar, unt pentru prajit.
Garnitura - 200 g gem de caise (sau dulceata), 60 g migdale curatate de coaja si taiate in feliute, 150 g frisca batuta, 50 ml frisca lichida, 30 ml rom.

Mod de preparare: Amestecati faina cernuta cu sarea si zaharul. Faceti o adancitura in mijloc. Spargeti ouale in ea. Adaugati galbenusul. Incorporati-le incet-incet in faina, pornind de la mijloc catre exteriorul castronului. Cand aluatul e omogen, varsati incetisor laptele, amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Lasati sa se odihneasca la temperatura camerei vreme de 10 minute. In timpul acesta, prajiti usor, fara pic de grasime, intr-un vas de teflon, migdalele taiate. Puneti gemul sau dulceata de caise sa se infierbante pe foc mijlociu, apoi amestecati-o cu romul. Impartiti gemul in doua. Prajiti opt clatite in unt fierbinte. Ungeti fiecare clatita in parte cu putin gem cu rom si presarati deasupra cateva migdale prajite. Impaturiti-le in patru pentru a forma un cornet. Puneti clatitele intr-un vas de portelan sau de Jena, cu varful orientat catre mijloc. Porniti cuptorul. Amestecati frisca batuta cu frisca lichida. Turnati-o peste clatite. Puneti restul (cealalta jumatate) de gem de caise si de migdale peste clatite. Bagati vasul la cuptor vreme de zece minute.
Serviti clatitele imediat.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.