http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Clătite"

Clătite la cuptor cu gem de caise
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 80 g faina, 200 ml lapte, 2 oua + un galbenus, un varf de cutit de sare, un varf de cutit de zahar, unt pentru prajit.
Garnitura - 200 g gem de caise (sau dulceata), 60 g migdale curatate de coaja si taiate in feliute, 150 g frisca batuta, 50 ml frisca lichida, 30 ml rom.

Mod de preparare: Amestecati faina cernuta cu sarea si zaharul. Faceti o adancitura in mijloc. Spargeti ouale in ea. Adaugati galbenusul. Incorporati-le incet-incet in faina, pornind de la mijloc catre exteriorul castronului. Cand aluatul e omogen, varsati incetisor laptele, amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Lasati sa se odihneasca la temperatura camerei vreme de 10 minute. In timpul acesta, prajiti usor, fara pic de grasime, intr-un vas de teflon, migdalele taiate. Puneti gemul sau dulceata de caise sa se infierbante pe foc mijlociu, apoi amestecati-o cu romul. Impartiti gemul in doua. Prajiti opt clatite in unt fierbinte. Ungeti fiecare clatita in parte cu putin gem cu rom si presarati deasupra cateva migdale prajite. Impaturiti-le in patru pentru a forma un cornet. Puneti clatitele intr-un vas de portelan sau de Jena, cu varful orientat catre mijloc. Porniti cuptorul. Amestecati frisca batuta cu frisca lichida. Turnati-o peste clatite. Puneti restul (cealalta jumatate) de gem de caise si de migdale peste clatite. Bagati vasul la cuptor vreme de zece minute.
Serviti clatitele imediat.