Raţă sălbatică cu măsline - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu vânat » Raţă sălbatică cu măsline

Raţă sălbatică cu măsline

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 10

Ingrediente: 2 kg carne de raţă sălbatică, 500 g măsline, 200 ml vin, 200 ml ulei, 50 g pastă de tomate, 50 g ceapă, 50 g morcovi, 50 g ţelină, piper boabe, cimbru, foi de dafin, sare, dupa preferinţă, 100 g lămîie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Raţa sălbatică se curăţă de pene, se trece prin flacără, apoi se freacă cu mălai şi se spală doar pe deasupra. Se scot măruntaiele, oprind numai inima şi ficatul, restul se aruncă. Se taie în sferturi raţa şi se pune într-un vas, pentru marinare.
Separat, se pregăteşte prin fierbere marinata din 100 ml oţet diluat cu 300 ml apă şi 20 ml vin roşu, cîteva felii de morcovi, ceapă, ţelină, rădăcină de pătrunjel, foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, sare, după gust. Se fierb într-un vas acoperit cca 10 minute, apoi se toarnă fierbinte peste raţă şi se acoperă vasul. Dacă nu se prepara raţa în aceeaşi zi, marinata se răceşte şi apoi se toarnă peste carnea de raţă şi se păstreaza la loc răcoros cca 2-3 zile, întorcînd carnea în timpul marinării cel puţin o dată pe zi.
Cînd se scoate din marinată, carnea se şterge, se pune într-o tava smălţuită, se unge cu untură, se toarnă puţină apă şi se pune în cuptorul încins.
Preparare: dupa ce a fost marinată, raţa se şterge, se porţionează şi se pune la înăbuşit într-un vas cu ulei pînă se pătrunde bine. În grăsimea rămasă, se înăbuşă zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat mărunt. În timpul înăbuşirii, se adaugă făina desfăcută în puţină apă rece, pastă de tomate dizolvată şi apă caldă necesară pentru a fierbe timp de cca 20-30 minute. Cînd este gata carnea, se strecoară sosul şi se pasează tot zarzavatul, adăugînd piperul boabe, cimbrul, foile de dafin, feliile de lămîie curăţate de coajă, măslinele opărite, vinul şi se mai lasă să fiarbă.
Preparatul se serveşte rece.
Raţa sălbatică se poate pregăti şi cu ciuperci şi cu varză, sub formă de ostropel, etc.
7.173 vizualizări
561 tipăriri
6 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Varză murată călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu varză)
10. Supă concentrată cu gălbenuşuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Somon la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
17. Raţă friptă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Boboc de raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă pescărească acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
22. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
23. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
24. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
25. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
26. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
29. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.