Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide

Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 3 felii de costita afumata (Bacon) taiate marunt, 6 felii de paine integrala (fara coaja), 3 cepe verzi tocate, 2 linguri de nuca zdrobita, 2 lingurite de stafide, 1/4 ceasca de patrunjel verde tocat, un ou batut, 1/4 ceasca de lapte, un pui (circa 1,4 kg), sare si piper, 45 g unt topit, 1-2 linguri ulei, o ceasca si jumatate de apa, un catel de usturoi presat, o lingura faina.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se prajeste costita circa 5 minute la foc iute (sa fie crocanta). Se taie painea cubulete de 1 cm si se pune intr-un castron mai mare. Se adauga costita, ceapa, nuca, stafidele, patrunjelul si oul batut amestecat cu lapte, se amesteca bine si se gusta de sare si piper.
Se scot maruntaiele si se indeparteaza grasimea, apoi se spala puiul si se zvanta cu un stergar. Se umple cu amestecul preparat, se coase (sau se fixeaza cu scobitori) si se freaca cu sare si piper.
Se amesteca untul cu uleiul, se unge bine puiul pe toate partile si se baga la cuptor. Grasimea ramasa, amestecata cu jumatate din apa, se toarna in tava. Se prajeste o ora si un sfert, stropindu-l din cand in cand cu sosul din tava. Cand e gata, se pune puiul pe un platou, se acopera cu o folie si se lasa sa stea 5 minute, dupa care se transeaza.
Se toarna sosul din tava intr-o craticioara si se pune pe foc. Se adauga faina si se amesteca bine ca sa nu se faca cocoloase. Se lasa 5 minute la foc slab, amestecand intruna, pana ce devine maroniu. Se stinge cu restul de apa si se lasa sa se ingroase. Se sareaza, se pipereaza, se trece printr-o sita si se serveste fierbinte cu puiul umplut.
1.905 vizualizări
618 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Curmale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
28. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Grepuri umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.