Prăjitură cu prune şi biscuiţi - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Prăjitură cu prune şi biscuiţi

Prăjitură cu prune şi biscuiţi

Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: Pentru aluat: faina, 1 pachetel drojdie uscata, 100 ml lapte caldut, 80 g zahar, 150 g unt moale, 1 ou.
Pentru umplutura: 1,5 kg prune, 700 ml lapte, 1 plic zahar vanilat, 75 g zahar, 160 g gris, coaja rasa de la o lamaie, 6 oua.
In plus: 100 g biscuiti, 1 plic zahar vanilat, 2-3 linguri zahar.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca la caldura, 30 de minute.
Se spala prunele, se rup in doua si se indeparteaza samburii. Se pun pe foc laptele, zaharul si zaharul vanilat si cand dau in clocot se adauga grisul si coaja de lamaie si se lasa sa se umfle circa 5 minute, la foc mic. Se ia oala de pe foc, se incorporeaza galbenusurile si se lasa compozitia sa se raceasca.
Se mai framanta o data aluatul, se intinde intr-o tava unsa, ridicandu-l circa 2 cm si pe margini, se acopera si se lasa sa creasca alte 15 minute.
Se sfarama biscuitii si se presara peste aluat. Se bat albusurile spuma, se incorporeaza in compozitia de gris si se intinde crema astfel obtinuta peste aluat, iar deasupra se aseaza prunele.
Se da prajitura la cuptor si se coace 65-70 de minute la 175 grade C. Dupa circa 45 de minute, se acopera cu o folie de aluminiu, ca sa nu se arda la suprafata.
Dupa ce se scoate din cuptor se presara cu zahar si zahar vanilat si se lasa sa se raceasca.
3.468 vizualizări
777 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.