Plăcintă cu varză acră (vărzare) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Plăcintă cu varză acră (vărzare)

Plăcintă cu varză acră (vărzare)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg faina, 40 g drojdie, 1/2 lingurita zahar, 200 ml ulei caldut, 200 ml apa calda in care s-au dizolvat o lingura de sare si un varf de cutit de piper macinat, 500 g varza acra, calita si racita.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Drojdia se dizolva in apa calduta, la care se adauga zaharul. Cand incepe sa faca basicute, se adauga faina (tinuta la cald inainte) si se framanta un aluat potrivit, punand din cand in cand ulei caldut si apa calduta. Se lasa la dospit 30 de minute, intr-un loc incalzit. Se imparte in 15 bucati. Fiecare bucata se intinde intr-o foaie cat mai subtire (2-3 mm), cu diagonala de aproximativ 35 cm. In mijlocul foii (de forma aproximativ patrata) se pune varza calita si racita. Se impacheteaza apoi placinta, aducandu-se capetele opuse ale foii pana in mijloc (ca la un plic inchis). Se indreapta cu sucitorul placinta obtinuta si se coace in tigaie, in ulei incins. Se intoarce cand este gata prajita pe o parte si, pentru a nu se umfla, se face o gaura in mijloc cu cutitul.
Varzarele se servesc fierbinti, cu suc de rosii sau cu bere.
15.774 vizualizări
1.002 tipăriri
37 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Varză cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Varză murată călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu varză)
9. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de varză cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
30. Ghembetz cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.