Piure de urzici (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Piure de urzici (I)

Piure de urzici (I)

Ingrediente: 500 g urzici, 30 g faina, 50 ml untdelemn, 3-5 catei de usturoi, 250 ml lapte, 100 ml smantana, sare, 2 linguri hrean ras.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Urzicile, bine spalate, se fierb in 1 l apa clocotita, acoperite pina cind se moaie bine, apoi se strecoara, pastrind apa. Dupa ce s-au racit, se trec prin masina de tocat. Faina se infierbinta un minut in untdelemn, la foc mic, fara sa se ingalbeneasca deloc; se adauga usturoiul taiat marunt cu care se amesteca de 2-3 ori si, imediat, se pun urzicile. Se dilueaza si se lasa sa fiarba citeva clocote, pina cind se leaga si capata aspectul unei smintini nu prea groase. Daca sosul este prea gros, se mai pune puitna apa sau lapte si se lasa sa fiarba citeva clocote. Se ia de pe foc, se amesteca imediat cu smantana batuta in prealabil cu o lingura cu apa rece si se potriveste gustul cu sare. Piureul se poate servi si fara smantana. Cine doreste, serveste la masa hrean ras, direct in farfurie, presarat peste piureul de urzici Hreanul nu se fierbe niciodata in sos, caci ii da un gust amar).
3.084 vizualizări
840 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
5. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
6. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.