Pilaf de raci (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Pilaf de raci (I)

Pilaf de raci (I)

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 25 raci, ulei, orez..
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se fierb racii (circa 25 de bucăţi) în apă cu sare, după ce au fost bine spălaţi. Se lasă să se răcorească, se scurg de apă; se curăţă gâturile, se trage maţuf afară şi se scot carapacea şi stomacul. Labele se pun deoparte. Cojile de rac, uscate, se pisează, se trec prin sită şi se amestecă cu 1-2 linguri de ulei până când încep să se rumenească; se sting cu 3 ceşti de zeamă în care au fiert racii. Se lasă să fiarbă bine şi se strecoară printr-o sită fină. Se înfierbântă 3 linguri de ulei, se adaugă 1 ceaşcă de orez spălat, se amestecă bine până când orezul a absorbit uleiul, se stinge cu 2 ceşti de zeamă în care au fiert cozile de raci. Se dă orezul la cuptor, 20-30 de minute; când e gata, se dă deoparte şi se amestecă cu o parte din gâturi şi cu labele. Câteva carapace se pot umple cu orez. Orezul poate fi servit pe un platou, ornat de jur împrejur cu gâturile rămase şi carapacele umplute.
4.515 vizualizări
950 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
4. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.