Musaca de vinete (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne tocată » Musaca de vinete (I)

Musaca de vinete (I)

Ingrediente: 5-6 vinete mai lungi si nu prea groase (cca 1 1/2 kg ), 300-500 g carne de porc, vitel, vaca sau piept de pasare, sau amestecata, o ceapa mare, 750 g rosii, 1-2 ardei grasi, patrunjel, piper, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: 1.Vinetele se spala, se taie pe grosime in felii de 1 cm si se pun intr-un castron.Se presara cu o lingurita de sare, se amesteca si se lasa cca 30 minute sa-si lase zeama .Apoi, se spala bine in 2-3 ape reci si se storc in pumni sau in tifon, fara sa se striveasca. Se asaza intr-o tava mare, smaltuita, se stropesc bine cu 100 ml untdelemn si se amesteca bine;apoi tava se introduce in cuptor, la foc mai mare, unde se lasa 25-30 minute; intre timp, se mai intorc ca sa se prajeasca uniform. 2.Vinetele, dupa ce au fost spalate si stoarse, se pot praji si in tigaie, dar nu direct pe flacara. In tigaia infierbintata, 3-4 minute, se pun 1-2 linguri de untdelemn, se asaza vinetele unele linga altele, cit mai apropiate si se prajesc, 2-3 minute, pe fiecare parte.Nu trebuie sa se moaie prea mult. 3.Vinetele, spalate ca al punctul 1, se fierb numai 5 minute in apa clocotita, se rastoarna apoi in strecuratoare , unde se lasa sa se scurga bine de apa .Carnea, trecuta de 2 ori prin masina de tocat, se caleste in untdelemn cu ceapa, uleiul si condimentele.Intr-un vas termorezistent , uns cu untdelemn, se pune 1/2 din cantitatea de vinete, asezind feliile unele linga altele;peste ele se pune jumatate din cantitatea de carne, apoi jumatate din rosiile taiate felii, presarate cu patrunjel taiat marunt si se continua cu 1/3 din vinete, restul de tocatura si de rosii , presarate cu sare si patrunjel si, la urma, restul de vinete, asezate unele linga altele. Deasupra se presara cu 50 g brinza telemea rasa sau numai cu 2 linguri cu pesmet, prajit cu trei linguri de untdelemn.Vasul se introduce la cuptor cu 30 minute inainte de servirea musacalei.
60.105 vizualizări
2.504 tipăriri
41 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
4. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.