Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Preparate din mălai » Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor

Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor

Ingrediente: 1 l apa, 200 g malai, o lingurita cu virf sare, 60-80 g unt sau 3-4 linguri untdelemn, 200 g brinza de burduf sau telemea desarata rasa.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Apa si sarea se pun la fiert impreuna intr-o olita sau intr-un ceaun din tuci de 2 l.Cind clocoteste apa, seadauga malaiul in forma de ploaie, amestecind repede cu telul in forma de para (care are mai multa rezistenta), ca sa nu se faca cocoloase; se amesteca mereu (si dupa ce s-a pus tot malaiul), cca 10 minute, pina cind se ingroasa compozitia si este fiarta.Este de preferat sa fiarba la foc mic (nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume),in timp ce se pune malaiul si, dupa ce s-a amestecat cca 2 minute si s-a ingrosat putin, se lasa telul in mamaliga si se acopera cu un capac, ca sa nu sara stropi; se fierbe astfel 15 minute, amestecind din cind in cind. Intr-o cratita sau intr-un vas termorezistent de 2 lcu care se va servi la masa, se pune jumatate din cantitatea de grasime.Se lasa sa se incalzeasca, ca sa se unga vasul la baza, apoi se desarta peste ea jumatate din cantitatea de mamaliguta, se niveleaza cu dosul lingurii, cu grasime si se presara jumatate din cantitatea de brinza.
11.580 vizualizări
559 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
23. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
27. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.