Găină umplută - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Găină umplută

Găină umplută

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 gaina, 100 g carne moale de porc, 100 g carne de vitel, 75 g sunca de Praga, 75 g slanina proaspata, ficatul gainii, 1 galbenus, 100 g unt, sare, piper, nucsoara, 1 pahar coniac sau vin, 1 ceasca zeama de carne.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curata si se goleste gaina cu atentie
sa nu se rupa pielea. Se face o tocatura trecind de doua ori prin masina carnea de porc, carnea de vitel, sunca, slanina si ficatul gainii. Se adauga galbenusul, sarea, piperul, nucsoara cit doua boabe de piper rasa, coniac sau vin. Se umple gaina. Se cos toate rupturile facute in piele, taietura de la git, taietura pe unde s-a golit. Se unge bine gaina cu unt si se pune intr-o cratita mai adinca. Se adauga o ceasca de zeama de carne sau apa. Se acopera cu alta cratita de aceeasi marime si se lasa sa fiarba inabusit, fara a o intoarce 1 ½ ore (daca gaina este mai batrina), avind grija din cind in cind sa se adauge cite putina zeama ca sa nu se arda. Se ridica cratita de deasupra si se da gaina la cuptor. Se intoarce apucind cu mina, cu o cirpa, de picior ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se asaza apoi pe o farfurie. Se scot atele si se taie bucati. La fel se pregateste si curca sau rata.
Se serveste cu o salata.
5.237 vizualizări
942 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
4. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Pâine umplută aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Pulpă de porc umplută (Mâncăruri > Fripturi)
11. Varză dulce umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Ţelină umplută cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
16. Ardei umpluţi cu ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Ardei iuţi umpluţi cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Ardei umpluţi cu stavrid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.