Supă de găină - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Supe cu carne » Supă de găină

Supă de găină

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 găină sau 1/2 găină grasă, 1 morcov, rădăcină de pătrunjel, o ceapă, 1/2 ţelină, câteva boabe piper, sare şi verdeaţă.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curăţă găina, se spală, se taie în patru sau se pune întreagă la opărit la foc puternic ca să dea repede într-un clocot (fără să fiarbă în momentul în care apare prima spumă), se ia oala de pe foc, se scurge, se spală găina şi se lasă. Găina se pune iar în oala cu trei litri de apă şi se lasă să fiarbă la foc domol. Oala se acoperă cu un capac, lăsându-se descoperită o mică parte ca să poate ieşi aburul în timpul fierberii, între timp se ia spuma. Când găina sa fiert pe jumătate, se adaugă legumele şi sarea. Când este bine fiartă, se scoate găina din supă şi se pune în alt vas cu apă sărată, la fel şi legumele din supă, iar vasul cu supă se ia de pe foc şi se lasă să se limpezească 5-6 minute, apoi se strecoară în alt vas.
Supa trebuie servită foarte fierbinte, cu garnitură după preferinţă: găluşte de griş, tăiţei, orez etc. În momentul servirii supa se presară cu pătrunjel tăiat mărunt.
Carnea fiartă de găină se poate servi ca felul doi cu pilaf de orez şi cu cartofi fierţi proaspeţi şi stropiţi cu unt proaspăt sau cu grăsime de la supă şi hrean ras potrivit de oţet.
3.055 vizualizări
773 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă cu pătrăţele de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de zarzavat cu griş rumenit (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.