Fileuri de şalău cu sos - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Fileuri de şalău cu sos

Fileuri de şalău cu sos

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de şalău, 100 ml ulei, 500 g ciuperci, 1 lingură busuioc, 1/2 lingură cimbru tocat, 2 cepe, 800 g roşii, 2 morcovi, 1 salată verde sau roşie, parmezan, 2 limete, 1 lingură amidon, boia dulce, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Fileurile de şalău se spală, se aşază într-o tavă unsă cu ulei, se stropesc cu sucul de limetă şi se condimentează cu sare şi piper. Se presară boia dulce, se adaugă două pahare de apă şi se introduc în cuptor.
Se ţin 30-45 de minute la foc me­diu, se scot şi se pun pe un pla­tou, acoperindu-se cu un capac. Mor­covii se curăţă, se fierb în apă cu sare, apoi se taie în cubuleţe.
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii. Cepele se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei încins. Se că­leş­te ceapa timp de două minute, se adaugă ciupercile şi se prăjesc pînă cînd au căpătat o culoare maronie şi a scăzut sucul lăsat de ele.
Se adaugă cubuleţele de morcovi, roşiile curăţate de pieliţă şi tocate mărunt.
Se condimentează, se fierb 20-30 de minute, se adaugă amidonul dizolvat cu puţină apă, verdeaţa tocată şi se mai fierbe încă cinci minute.
Sosul se serveşte alături de fileurile de peşte presărate cu parmezan ras şi salată.
2.432 vizualizări
540 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
8. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
19. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
21. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
27. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
28. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
29. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
30. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.