File de peşte cu piure de cartofi şi legume - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » File de peşte cu piure de cartofi şi legume

File de peşte cu piure de cartofi şi legume

Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de peşte cu piele (crap, somon, cod), 1 legătură cimbru, 600 g roşii, 10 linguri ulei de măsline, 1 vîrf de cuţit zahăr, 2 dovlecei, 1 căţel de usturoi, 400 g cartofi nesfărîmicioşi, 2 linguri măsline negre tăiate în două.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curăţă roşiile de pieliţă, se taie în 4, se îndepărtează - prin presare - seminţele (care se pun deoparte) şi se aşează pe tava de la aragaz. Se presară cu sare, zahăr şi puţin cimbru (frunzuliţe), se stropesc cu 2 linguri de ulei, se dau la cuptorul încins la 100 grade C şi se lasă să se usuce aproximativ o oră.
Se spală dovleceii, se taie în două pe lung şi li se scot seminţele (cu o linguriţă). Într-o tigaie, se încinge (nu prea tare) 1 lingură ulei, se pun în ea dovleceii cu tăietura în jos, se presară cu sare, piper şi cimbru, se adaugă 3 linguri cu apă şi usturoiul presat şi se fierb - cu capac - circa 15 minute (trebuie să fie moi).
Cartofii spălaţi se fierb - cu coajă - 20 de minute în apă nu prea multă. Se trec seminţele de roşii printr-o sită, se iau din ele circa 6 linguri, se bat bine cu ulei, se condimentează şi se pune sosul astfel obţinut deoparte.
Se spală fileurile de peşte, se zvîntă într-un şervet, se sărează, se piperează şi se prăjesc - pe o singură parte - aproximativ 5-6 minute în 2 linguri cu ulei încins. Cartofii se scurg, se curăţă de coajă şi se zdrobesc cu 2-3 linguri de ulei. Dovleceii se taie bucăţi, se zdrobesc şi ei şi se încorporează cu roşiile şi măslinele în piureul de cartofi, care se gustă apoi de sare şi piper.
Fileurile de peşte se aşează pe un platou împreună cu piureul şi se stropesc cu sosul vinegretă (din seminţe de rosii).
2.492 vizualizări
401 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cod file (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
16. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
25. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
27. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.