Ficat condimentat la cuptor - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu organe » Ficat condimentat la cuptor

Ficat condimentat la cuptor

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g ficat, slanina, otet, 1 ceapa, 1 fir cimbru, patrunjel, frunza de dafin, untura, zeama de carne, 1 lingura smintina, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curata ficatul si se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din tava. Se pun in tava 2-3 linguri otet, ceapa taiata felii, cimbrul, patrunjelul, frunza de dafin. Se unge ficatul de 2-3 ori la inceput cu untura, apoi cu zeama de carne. Se acopera cu o hirtie unsa si se tine cam 45 minute la cuptor. Se incearca daca e gata cu un ac lung. Zeama care iese trebuie sa fie rosie, dar nu singe. Cind e gata se scoate. In sosul din cratita se adauga 2 linguri zeama de carne si una de otet, amestecind cu lingura ca sa se ia rumeneala de pe fund. Se trece prin sita. Se adauga o lingura de smintina si se potriveste de sare. Se incalzeste pe masina de gatit.
Ficatul se taie felii, se aseaza pe farfurie cu cartofi prajiti Sosul se serveste separat.
4.102 vizualizări
575 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
23. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
27. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.