Cupolă de portocale - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Cupolă de portocale

Cupolă de portocale

Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Blat: 6 oua, 180 g zahar, un zahar vanilat, 120 g faina, 80 g amidon.
Umplutura: 2 portocale, 2 plicuri zahar vanilat, 250 ml lapte, 10 g gelatina, 4 galbenuse, 100 g zahar, 250 ml frisca.
In plus: 5 linguri gem de portocale, 2 plicuri glazura de gelatina, 2 linguri zahar, 250 ml suc de portocale.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Galbenusele se bat cu 90 g zahar si zahar vanilat. Se inglobeaza albusul batut cu 90 g zahar. Faina si amidonul se amesteca cu praful de copt, se toarna deasupra si se amesteca.se tapeteaza cu hirtie 2 tavi. Se repartizeaza aluatul si se coace 10-12 min la 220 grade. Foile se rastoarna pe 2 prosoape de bucatarie cu zahar, se desprinde hartia. o foaie se unge cu gem si se ruleaza. Portocalele se taie cuburi si se pastreaza sucul. Laptele se da in fiert cu zaharul vanilat. Galbenusele se bat in baie de aburi cu zaharul. Se inglobeaza laptele si gelatina dizolvata. Se aseaza in apa rece castronul si se amesteca pina ce crema se raceste. Se inglobeaza in crema frisca batuta, portocalele bucatele si sucul de portocale. Se imbraca un castron cu folie. Rulada cu gem e taie felii de 1 cm grosime. Se tapeteaza forma cu felii de rulada. Se aseaza 1/3 din crema. Din a doua foaie se decupeaza 2 cercuri, unul de marimea castronului si altul ceva mai mic. Se aseaza blatul mic, restul de crema si al doilea cerc. Se da la rece 3 ore. Se rastoarna si se desprinde folia. Se pregateste glazura din praf, zahar si suc si se orneaza tortul.
3.334 vizualizări
608 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
3. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Portocale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
9. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
11. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tartă cu spumă de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
13. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
14. Îngheţată de portocale (Dulciuri > Îngheţate)
15. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Raţă pe portocale (Mâncăruri > Fripturi)
17. Dulceaţă de portocale (Conserve de fructe > Dulceaţă)
18. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
21. Raţă cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
22. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
23. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tort cu portocale (I) (Dulciuri > Torturi)
25. Tort de ciocolată cu portocale (Dulciuri > Torturi)
26. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
28. Tort de portocale cu rom şi pişcoturi (Dulciuri > Torturi)
29. Tort de îngheţată cu cupolă de bezea (Dulciuri > Torturi)
30. Tort cu portocale si nuci (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.