http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Cupolă de portocale
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Blat: 6 oua, 180 g zahar, un zahar vanilat, 120 g faina, 80 g amidon.
Umplutura: 2 portocale, 2 plicuri zahar vanilat, 250 ml lapte, 10 g gelatina, 4 galbenuse, 100 g zahar, 250 ml frisca.
In plus: 5 linguri gem de portocale, 2 plicuri glazura de gelatina, 2 linguri zahar, 250 ml suc de portocale.

Mod de preparare: Galbenusele se bat cu 90 g zahar si zahar vanilat. Se inglobeaza albusul batut cu 90 g zahar. Faina si amidonul se amesteca cu praful de copt, se toarna deasupra si se amesteca.se tapeteaza cu hirtie 2 tavi. Se repartizeaza aluatul si se coace 10-12 min la 220 grade. Foile se rastoarna pe 2 prosoape de bucatarie cu zahar, se desprinde hartia. o foaie se unge cu gem si se ruleaza. Portocalele se taie cuburi si se pastreaza sucul. Laptele se da in fiert cu zaharul vanilat. Galbenusele se bat in baie de aburi cu zaharul. Se inglobeaza laptele si gelatina dizolvata. Se aseaza in apa rece castronul si se amesteca pina ce crema se raceste. Se inglobeaza in crema frisca batuta, portocalele bucatele si sucul de portocale. Se imbraca un castron cu folie. Rulada cu gem e taie felii de 1 cm grosime. Se tapeteaza forma cu felii de rulada. Se aseaza 1/3 din crema. Din a doua foaie se decupeaza 2 cercuri, unul de marimea castronului si altul ceva mai mic. Se aseaza blatul mic, restul de crema si al doilea cerc. Se da la rece 3 ore. Se rastoarna si se desprinde folia. Se pregateste glazura din praf, zahar si suc si se orneaza tortul.