Colţunaşi cu gutui şi miere - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Colţunaşi cu gutui şi miere

Colţunaşi cu gutui şi miere

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg gutui, 500 g zahar, 350 g faina cernuta, 200 g unt moale, 2 oua, zeama de la o lamaie, 1 varf de cutit anason, 1 varf de cutit vanilie (baton ras), 4 linguri miere lichida, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Puneti faina impreuna cu un varf de cutit de sare pe planseta, faceti o gropita la mijloc, spargeti un ou si adaugati untul taiat bucatele. Framantati un aluat, adaugand, daca este nevoie, si putina apa, si lasati-l sa se odihneasca. Intindeti aluatul pe planseta infainata, rasfirati deasupra untul ramas taiat bucatele, rulati aluatul facand un sul foarte bine strans, inveliti-l intr-un servet de bucatarie si tineti-l 30 de minute la rece.
Curatati gutuile, taiati-le in patru si indepartati semintele si partea lemnoasa. Puneti-le intr-o cratita, acoperiti-le cu apa, adaugati zeama de lamaie si anasonul si lasati-le sa fiarba o jumatate de ora, din momentul cand apa incepe sa clocoteasca. Varsati jumatate din apa in care au fiert, puneti-le din nou pe foc, fierbeti-le inca 30 de minute, pana ce incep sa se ingroase, si lasati-le sa se raceasca. Incingeti cuptorul la 200 grade C. Intindeti aluatul si taiati din el cercuri cu ajutorul unui pahar cu gura mare sau cu un bol. Puneti pe fiecare jumatate de cerc cate-o lingura de umplutura de gutui si pliati aluatul in doua, lipind bine marginile (prin apasare). Asezati coltunasii pe o tava infainata, ungeti-i cu un galbenus batut si coaceti-i 25 de minute in cuptorul incins.
Inainte de a-i servi - calduti - ungeti-i cu miere.
2.183 vizualizări
490 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.