Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Clătite » Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată

Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g căpşuni, 100 g zahăr, zeama de la 1 portocală, nucşoară, 100 ml vin dulce, 30 g unt, 100 g făină, 4 ouă, 1 vîrf de cuţit sare, 1 lingură zahăr pudră, 6 linguri lapte, apă minerală, 4 globuri îngheţată.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curăţă căpşunile şi se rup (se taie) în două. Se pune zahărul pe foc şi se lasă să se caramelizeze. Se stinge cu zeama de portocală şi vinul dulce şi se aromează cu puţină nucşoară. Se pun căpşunile în "marinata" astfel preparată şi se lasă să se îmbibe bine.
Se topeşte untul şi se amestecă cu făina, ouăle, sarea, zahărul pudră şi laptele, pînă ce se obţine un aluat subţire. Se lasă să se umfle aproximativ 30 de minute şi se mai subţiază - eventual - cu puţină apă minerală. Se prăjesc clătitele (subţiri) într-o tigaie de teflon şi se servesc cu căpşuni şi îngheţată.
1.978 vizualizări
522 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.