Ciorbă de salată verde (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Ciorbe » Ciorbă de salată verde (I)

Ciorbă de salată verde (I)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4-5 căpăţîni de salată, 1/2 l borş, zer acru de la brînză de vaci, zeamă sau sare de lămîie sau oţet, 30 g slănină afumată sau untdelemn, 5-6 căţei de usturoi, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, o ceapă, boia, mărar, leuştean, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Salata bine spălată se ia în mănunchi şi se taie fîşii late care se vor pune în 1 1/2 l apă clocotită, împreună cu o ceapă tăiată mărunt. Se fierbe circa o oră, pînă cînd se înmoaie bine, apoi se acreşte, după gust, cu borş sau altă substanţă acră, completînd lichidul, ca ciorba să fie potrivit de deasă. Ciorba se poate lega cu puţină făină (10 g la litrul de ciorbă). Făina se freacă cu 1-2 linguri de apă rece şi se pune în ciorbă să fiarbă cîteva clocote. Se ia de pe foc şi se drege imediat. Se freacă bine gălbenuşul cu smîntîna sau iaurtul sau numai 2 gălbenuşuri cu 2 linguri de apă rece, se diluează cu puţină ciorbă fierbinte şi se toarnă peste restul de ciorbă cu care se amestecă şi apoi se sărează. Se aromează cu mărar şi usturoi tocat şi, facultativ, cu leuştean. Pentru aspect, se încălzeşte puţin untdelemnul, se adaugă un vîrf de linguriţă de boia dulce, se amestecă puţin şi se deşartă peste ciorbă. Pentru gust mai picant, slănina afumată se taie cît mai mărunt, se prăjeşte la foc mic, pînă cînd jumările capătă culoarea aurie deschis. Se iau atunci de pe foc, lăsînd să se domolească puţin căldura grăsimii, apoi se adaugă usturoiul tocat şi boiaua, se amestecă de 2 ori şi imediat se toarnă peste ciorba de salată, după ce aceasta a fost dreasă. Salata se poate fierbe cu 150-200 g carne sau oase afumate, pentru a-i da un gust mai picant. Se acreşte, se aromează şi se drege.
9.113 vizualizări
969 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
2. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
4. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
5. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
11. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
14. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
17. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.