Chiftele marinate (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne tocată » Chiftele marinate (I)

Chiftele marinate (I)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/4 kg carne, 50 g franzela, 50 g ceapa, 3 catei usturoi, 250 ml suc de rosii, o foaie de dafin, faina, untdelemn,marar, piper, ienibahar, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine stoarsa in pumni, cu ceapa taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn si usturoiul taiat marunt. La tocatura se adauga oul crud, 1/2 lingurita cu sare fina, un virf ascutit cu piper, o lingurita cu virf de marar sau patrunjel taiat marunt sii se amesteca bine. Se ia cite o lingurita cu virf din compozitie, se pune pe o foaie de nailon, presarata cu o lingurita cu virf de faina, se trece bine prin faina si i se da forma rotunda de bila. Se asaza una linga alta, pe foaia de nailon; vor rezulta 14-15 bucati. Se unge bine cu 2 linguri de untdelemn, o cratita de 1 1/2 l, se asaza in ea chiftele (bilele) neinghesuite, una linga alta care, apoi, se stropesc bine cu 3 linguri de untdelem si se dau la cuptor descoperite, 30-40 minute, la foc moderat ca sa nu se friga si sa se rumeneasca putin la suprafata. Dupa aceea, sucul de rosii se dilueaza ca sa fie potrivit de acru si se toarna peste chiftele, cit sa le cuprinda. Chiftelele se ridica putin cu virful cutitului ca sa se desprinda de cratita si ca sosul sa intre si sub ele.In sos se adauga o foaie de dafin, un virf de cutit cu ienibahar, marar sau patrunjel atiat marunt si sare, dupa gust. Se lasa la cuptor 15 minute, ca sa se formeze sosul si sa se ridice untdelemnul.
Se servesc calde cu piure de cartofi.
15.659 vizualizări
863 tipăriri
10 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
3. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
5. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
7. Scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Chiftele de crab (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.