Chefal la cuptor - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Chefal la cuptor

Chefal la cuptor

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: Un chefal de 1-1,5 kg, 500 g roşii, 2-3 legături de pătrunjel, 4 căţei de usturoi, 1 foaie de dafin, cimbru, 100 g miez de pîine muiat în apă şi stors bine, 2 ouă, 1 lingură de unt, 300 ml bulion de peşte aromat, 150 g ciuperci.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se eviscerează chefalul; se porţionează sau se desface în două, îndepărtînd şira spinării (care se fierbe cu bulionul aromat); se stropeşte cu lămîie, se sărează.
Se spală bine ciupercile, se toacă mărunt şi se călesc în ulei cu 2 fire de ceapă verde, tocată mărunt. Dacă este nevoie, se mai adaugă puţină apă, pînă fierb bine ciupercile; sînt gata cînd sînt moi şi a scăzut toată apa.
Se pregăteşte tocătura din ciupercile răcite, pătrunjelul tocat mărunt, untul, ouăle întregi şi miezul de pîine, bine zdrobit cu furculiţa. Umplutura trebuie să fie destul de consistentă.
Roşiile spălate, curăţate bine de pieliţe şi de seminţe şi tăiate mărunt, se fierb pe foc domol, împreună cu 1-2 linguri de ulei, 1 linguriţă de zahăr, sare, piper, 1-2 fire de busuioc (cine doreşte poate înlocui busuiocul cu cimbru). Sosul de roşii trebuie să scadă încet, rămînînd destul de gros.
În tava unsă cu ulei, se aşează peştele, pe care se presară usturoi tocat foarte mărunt şi se acoperă cu tocătură. Se stropeşte cu bulion de peşte aromat (nu trebuie să acopere tocătura, care se unge cu unt amestecat cu ulei). Se dă la cuptor circa 40 de minute şi se serveşte cu sosul de roşii, separat.
15.806 vizualizări
1.172 tipăriri
8 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
5. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
7. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
9. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
11. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
19. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
23. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Rulade mici cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.