Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci)

Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g unt, 100 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao), 300 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1 fiola esenta de vanilie, 3 oua mari, 125 g faina, 2 linguri cacao (25 g), 100 g miez de nuca.
Pentru glazura: 7 linguri frisca, 100 g ciocolata amaruie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se pun la topit untul si ciocolata. Se pune untul intr-o cratita mijlocie si se lasa sa se topeasca la foc slab, amestecand intruna cu o lingura de lemn. Ciocolata se rupe bucatele, se introduce in unt si se lasa si ea sa se topeasca, amestecand in continuare.
Se adauga zaharul. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza zaharul, sarea si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Urmeaza ouale. Se sparg ouale unul cate unul si se introduc in compozitie, amestecand mai departe cu lingura de lemn, pana ce se leaga bine cu restul ingredientelor. Apoi se varsa compozitia intr-un castron.
Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu praful de copt, iar miezul de nuca se taie bucatele (mai mari). Compozitia din castron se freaca spuma - circa 1 minut - cu mixerul, dupa care se adauga mai intai miezul de nuca, si apoi amestecul de faina si cacao si se mai freaca aproximativ un minut.
Se pune prajitura in tava. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara (circa 28 x 23 cm) cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se intinde in mod egal pe fundul tavii. Se coace circa 30 de minute, se scoate si se lasa sa se raceasca (in tava) aproximativ 15 minute.
Se intinde glazura cu un cutit. Se desprinde prajitura de marginile tavii, se rastoarna si se indeparteaza hartia pentru copt, apoi se intoarce pe partea cealalta si se lasa sa se raceasca. Se unge cu glazura, se tine o ora la rece si se taie in 12 bucati.
Pentru glazura: Se pune frisca pe foc sa dea cateva clocote, se ia cratita de pe foc, se introduce ciocolata si se lasa sa se topeasca.
14.866 vizualizări
1.311 tipăriri
13 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.