Brioşe cu banane şi ghimbir - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Brioşe cu banane şi ghimbir

Brioşe cu banane şi ghimbir

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g făină, 150 g zahăr, 115 g unt, 3 ouă, 3 banane, praf de copt, pudră de scorţişoară, zahăr vanilinat, esenţă de migdale, ghimber, sare, 50 g ciocolată neagră, 50 g miezuri de nucă, 50 g migdale, frişcă, sos de ciocolată
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Într-un vas mai mare, se pun ouăle, zahărul tos, două pliculeţe de zahăr vanilinat şi un praf de sare.
Se mixează totul pînă cînd compoziţia îşi dublează volumul, se adaugă o linguriţă de praf de copt, o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară şi esenţa de migdale.
Bananele se descojesc, se taie in bucăţi mai mici şi se pun în vas. Se mixează din nou, ca să se sfărîme bananele, se adaugă untul moale, 5 cm rădăcină de ghimbir curăţat de coajă şi dat pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Se presară făina, ciocolata tăiată în bucăţele mici, miezurile de nucă, migdalele tocate mărunt şi se amestecă.
Se toarnă compoziţie în forme de brioşe, unse cu unt, se introduc în cuptor şi se coc 25-30 de minute la foc mediu.
Se lasă la răcit cinci minute, se scot din forme şi se servesc cu frişcă şi sos de ciocolată.
2.846 vizualizări
454 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.