Sos de praz - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Sosuri cu legume » Sos de praz

Sos de praz

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 fire de praz, 1 ceapă, 1 legătură de pătrunjel, 1 cană suc de roşii, 1/2 cană supă de zarzavat sau apă, 1 lingură făină, sare, ulei, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt, prazul se taie rondele şi se călesc împreună în ulei 2-3 minute. Făina se amestecă bine cu supa de zarzavat sau apa şi se adaugă peste ceapa şi prazul călit, se lasă 1-2 minute, amestecîndu-se continuu. Compoziţia astfel rezultată, dupa ce s-a răcit, se mixeză. Se pune într-o crăticioară şi se adaugă sucul de roşii, sare, piper, se pune pe foc şi se mai lasă 1-2 minute. La sfîrşit, se adaugă şi pătrunjel tocat mărunt. Se recomandă cu spaghete sau legume fierte.
4.851 vizualizări
573 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Fasole verde cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
24. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.