Vinete pane cu sos tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Vinete pane cu sos tzatziki

Vinete pane cu sos tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 vinete mai subtiri (500 g), sare, piper, 2 oua, 100 g pesmet, untdelemn.
Pentru sosul tzatziki: 150 g iaurt, 200 g branza moale de vaca, sare, piper, 3-4 catei de usturoi, 1/2 castravete.

Mod de preparare: Se spala vinetele si se taie pe lung, in felii subtiri. Se sareaza din gros si se lasa 15 minute sa elimine apa. Se clatesc si se usuca cu servetel.
Se amesteca ouale cu sare si putin piper.
Se tavalesc vinetele mai intai prin oua si pe urma prin pesmet, apoi se prajesc pe ambele parti, pana devin aurii.
Sosul tzatziki: Se amesteca iaurtul si branza de vaci cu piperul si sarea. Se curata cateii de usturoi, se dau pe razatoarea mica si se amesteca in sosul de branza. Se curata castravetele, se taie pe lung, se curata de seminte, apoi se toaca marunt si se baga in sosul de branza cu usturoi.
Se serveste alaturi de vinetele pane prajite.
12.208 vizualizări
1.070 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
2. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
6. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
7. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
11. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
12. Fructe de mare cu sos (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Sos Bechamel cu bere (Sosuri > Sosuri albe)
14. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Caviar de vinete (Aperitive > Sandviciuri)
19. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sos Best (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
23. Sote de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
25. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
30. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.