Vinete pane cu sos tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Vinete pane cu sos tzatziki

Vinete pane cu sos tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 vinete mai subtiri (500 g), sare, piper, 2 oua, 100 g pesmet, untdelemn.
Pentru sosul tzatziki: 150 g iaurt, 200 g branza moale de vaca, sare, piper, 3-4 catei de usturoi, 1/2 castravete.

Mod de preparare: Se spala vinetele si se taie pe lung, in felii subtiri. Se sareaza din gros si se lasa 15 minute sa elimine apa. Se clatesc si se usuca cu servetel.
Se amesteca ouale cu sare si putin piper.
Se tavalesc vinetele mai intai prin oua si pe urma prin pesmet, apoi se prajesc pe ambele parti, pana devin aurii.
Sosul tzatziki: Se amesteca iaurtul si branza de vaci cu piperul si sarea. Se curata cateii de usturoi, se dau pe razatoarea mica si se amesteca in sosul de branza. Se curata castravetele, se taie pe lung, se curata de seminte, apoi se toaca marunt si se baga in sosul de branza cu usturoi.
Se serveste alaturi de vinetele pane prajite.
12.341 vizualizări
1.122 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
2. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
6. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
9. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
12. Vinete portugheze (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
14. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Iepure cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Sos pepe verde (Sosuri > Sosuri reci)
19. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Sos de măcriş (Sosuri > Sosuri cu legume)
28. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.