Vinete pane cu sos tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Vinete pane cu sos tzatziki

Vinete pane cu sos tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 vinete mai subtiri (500 g), sare, piper, 2 oua, 100 g pesmet, untdelemn.
Pentru sosul tzatziki: 150 g iaurt, 200 g branza moale de vaca, sare, piper, 3-4 catei de usturoi, 1/2 castravete.

Mod de preparare: Se spala vinetele si se taie pe lung, in felii subtiri. Se sareaza din gros si se lasa 15 minute sa elimine apa. Se clatesc si se usuca cu servetel.
Se amesteca ouale cu sare si putin piper.
Se tavalesc vinetele mai intai prin oua si pe urma prin pesmet, apoi se prajesc pe ambele parti, pana devin aurii.
Sosul tzatziki: Se amesteca iaurtul si branza de vaci cu piperul si sarea. Se curata cateii de usturoi, se dau pe razatoarea mica si se amesteca in sosul de branza. Se curata castravetele, se taie pe lung, se curata de seminte, apoi se toaca marunt si se baga in sosul de branza cu usturoi.
Se serveste alaturi de vinetele pane prajite.
11.705 vizualizări
975 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Mâncare de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Sos de zmeură (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
13. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
16. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe)
17. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
26. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
30. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.