Vinete pane cu sos tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Vinete pane cu sos tzatziki

Vinete pane cu sos tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 vinete mai subtiri (500 g), sare, piper, 2 oua, 100 g pesmet, untdelemn.
Pentru sosul tzatziki: 150 g iaurt, 200 g branza moale de vaca, sare, piper, 3-4 catei de usturoi, 1/2 castravete.

Mod de preparare: Se spala vinetele si se taie pe lung, in felii subtiri. Se sareaza din gros si se lasa 15 minute sa elimine apa. Se clatesc si se usuca cu servetel.
Se amesteca ouale cu sare si putin piper.
Se tavalesc vinetele mai intai prin oua si pe urma prin pesmet, apoi se prajesc pe ambele parti, pana devin aurii.
Sosul tzatziki: Se amesteca iaurtul si branza de vaci cu piperul si sarea. Se curata cateii de usturoi, se dau pe razatoarea mica si se amesteca in sosul de branza. Se curata castravetele, se taie pe lung, se curata de seminte, apoi se toaca marunt si se baga in sosul de branza cu usturoi.
Se serveste alaturi de vinetele pane prajite.
12.209 vizualizări
1.070 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos caramel (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)
7. Crostini cu piure de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
12. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sos de mărar cu ou (Sosuri > Sosuri albe)
14. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
16. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
19. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
28. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
29. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.