Vinete pane cu sos tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Vinete pane cu sos tzatziki

Vinete pane cu sos tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 vinete mai subtiri (500 g), sare, piper, 2 oua, 100 g pesmet, untdelemn.
Pentru sosul tzatziki: 150 g iaurt, 200 g branza moale de vaca, sare, piper, 3-4 catei de usturoi, 1/2 castravete.

Mod de preparare: Se spala vinetele si se taie pe lung, in felii subtiri. Se sareaza din gros si se lasa 15 minute sa elimine apa. Se clatesc si se usuca cu servetel.
Se amesteca ouale cu sare si putin piper.
Se tavalesc vinetele mai intai prin oua si pe urma prin pesmet, apoi se prajesc pe ambele parti, pana devin aurii.
Sosul tzatziki: Se amesteca iaurtul si branza de vaci cu piperul si sarea. Se curata cateii de usturoi, se dau pe razatoarea mica si se amesteca in sosul de branza. Se curata castravetele, se taie pe lung, se curata de seminte, apoi se toaca marunt si se baga in sosul de branza cu usturoi.
Se serveste alaturi de vinetele pane prajite.
12.297 vizualizări
1.110 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
11. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sos vânătoresc (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
18. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
23. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Sos cu muşchi de viţel (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
28. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
30. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.