Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla cu salam şi verdeaţă |
Tortilla cu salam şi verdeaţă
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 8 oua, 2 dovlecei, 8 felii salam de vara (sau italian), 2 cepe, 1 legatura mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde), 3 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Spalati, zvantati si taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i cu un prosop, taiati-i mai intai in patru (pe lung) si pe urma cubulete. Curatati ceapa si tocati-o marunt. Incingeti intr-o tigaie mare jumatate din cantitatea de ulei si lasati dovleceii sa se rumeneasca, amestecand din timp in timp. Scoateti-i cu lingura de spuma si lasati-i sa se scurga, iar in locul lor puneti la prajit feliile de salam. Cand devin crocante pe ambele parti, scoateti-le si pe ele, turnati in tigaie restul de ulei si lasati-l sa se incinga bine. Caliti ceapa pana ce devine sticloasa, adaugati dovleceii si feliile de salam, sarati si piperati. Spargeti ouale intr-un castron, adaugati verdeata taiata si bateti-le ca pentru omleta. Varsati-le in tigaie si amestecati usor cu o spatula. Cand tortilla incepe sa se inchege, nu mai amestecati, dar clatinati tigaia, ca sa se prinda uniform. Scoateti omleta pe o farfurie si rasturnati-o inapoi in tigaie, cu partea cealalta in sus. Lasati-o 2-3 minute si serviti-o imediat.
4.558 vizualizări
Versiunea printabilă787 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume) 3. Sacul lui Moş Crăciun (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Sărmăluţe cu urdă în foi de ştevie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte) 8. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume) 10. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi) 12. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză) 13. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume) 14. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi) 15. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri) 16. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 17. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri) 18. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 20. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Şalău polonez rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Salată de ouă la pahar (Salate > Salate cu ouă) 26. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi) 27. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri) 29. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |