Tortilla cu salam şi verdeaţă - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla cu salam şi verdeaţă

Tortilla cu salam şi verdeaţă

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 oua, 2 dovlecei, 8 felii salam de vara (sau italian), 2 cepe, 1 legatura mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Spalati, zvantati si taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i cu un prosop, taiati-i mai intai in patru (pe lung) si pe urma cubulete. Curatati ceapa si tocati-o marunt. Incingeti intr-o tigaie mare jumatate din cantitatea de ulei si lasati dovleceii sa se rumeneasca, amestecand din timp in timp. Scoateti-i cu lingura de spuma si lasati-i sa se scurga, iar in locul lor puneti la prajit feliile de salam. Cand devin crocante pe ambele parti, scoateti-le si pe ele, turnati in tigaie restul de ulei si lasati-l sa se incinga bine. Caliti ceapa pana ce devine sticloasa, adaugati dovleceii si feliile de salam, sarati si piperati. Spargeti ouale intr-un castron, adaugati verdeata taiata si bateti-le ca pentru omleta. Varsati-le in tigaie si amestecati usor cu o spatula. Cand tortilla incepe sa se inchege, nu mai amestecati, dar clatinati tigaia, ca sa se prinda uniform. Scoateti omleta pe o farfurie si rasturnati-o inapoi in tigaie, cu partea cealalta in sus. Lasati-o 2-3 minute si serviti-o imediat.
4.915 vizualizări
893 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
4. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
9. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
16. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
19. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
22. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
24. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
25. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate)
26. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
27. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
28. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
29. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.