Tortilla cu salam şi verdeaţă - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla cu salam şi verdeaţă

Tortilla cu salam şi verdeaţă

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 oua, 2 dovlecei, 8 felii salam de vara (sau italian), 2 cepe, 1 legatura mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Spalati, zvantati si taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i cu un prosop, taiati-i mai intai in patru (pe lung) si pe urma cubulete. Curatati ceapa si tocati-o marunt. Incingeti intr-o tigaie mare jumatate din cantitatea de ulei si lasati dovleceii sa se rumeneasca, amestecand din timp in timp. Scoateti-i cu lingura de spuma si lasati-i sa se scurga, iar in locul lor puneti la prajit feliile de salam. Cand devin crocante pe ambele parti, scoateti-le si pe ele, turnati in tigaie restul de ulei si lasati-l sa se incinga bine. Caliti ceapa pana ce devine sticloasa, adaugati dovleceii si feliile de salam, sarati si piperati. Spargeti ouale intr-un castron, adaugati verdeata taiata si bateti-le ca pentru omleta. Varsati-le in tigaie si amestecati usor cu o spatula. Cand tortilla incepe sa se inchege, nu mai amestecati, dar clatinati tigaia, ca sa se prinda uniform. Scoateti omleta pe o farfurie si rasturnati-o inapoi in tigaie, cu partea cealalta in sus. Lasati-o 2-3 minute si serviti-o imediat.
4.558 vizualizări
787 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
3. Sacul lui Moş Crăciun (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Sărmăluţe cu urdă în foi de ştevie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
8. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
10. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
12. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
16. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri)
18. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Şalău polonez rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de ouă la pahar (Salate > Salate cu ouă)
26. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
27. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
29. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.