Şalău sau cod umplut - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Şalău sau cod umplut

Şalău sau cod umplut

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5-2 kg fileuri de cod sau de salau, 4 linguri suc de lamaie, 200 g costita afumata, 400 g ciuperci, 2 linguri pesmet, 1 ou, 1 plic arome pentru peste (se gaseste la pravalii), sare, piper, 100 g unt, 1 lamaie intreaga, 2 vinete lungi si subtiri.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala fileurile de peste, se zvanta in hartie absorbanta si se stropesc cu zeama de lamaie. Se taie costita in feliute, apoi se prajeste intr-o tigaie, pana devine crocanta. In untura lasata, se calesc ciupercile spalate, curatate si taiate in sferturi sau in jumatati (in functie de marime). Jumatate din costita prajita se amesteca cu ciupercile, pesmetul, oul si condimentele pentru peste, se gusta de sare si de piper.
Se unge bine tava cuptorului cu unt si se asaza pe ea unul din fileurile de peste. Se intinde deasupra umplutura de ciuperci, apoi se pune al doilea file de peste. Se topeste untul si se rastoarna peste pestele de deasupra, apoi se pune lamaia taiata felii.
Se curata vinetele de coaja, se taie felii subtiri si se pun alaturi de peste, in tava. Se baga la cuptor si se lasa 40 de minute.
Cand e gata, se presara restul de costita prajita.
2.544 vizualizări
714 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cod file (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Curmale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Grepuri umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Rulouri de şuncă umplute (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
24. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
25. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
26. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.