Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni)

Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 ardei gras rosu si 1 ardei gras galben (in total 400 g), 350 g rosii, o ceapa, un catel de usturoi, 350 g piept de pui, 500 g macaroane scurte, 3 linguri ulei de masline, sare, piper, 1/2 legatura busuioc.

Mod de preparare: Se coc ardeii, se curata de pielita, se taie in doua si se indeparteaza semintele si nervurile. Rosiile se oparesc si se curata de pielita. Si ardeii, si rosiile se taie cubulete. Ceapa se toaca, iar usturoiul se zdrobeste. Pieptul de pui, spalat si zvantat, se taie bucatele si se prajeste in uleiul incins. Se adauga ceapa si usturoiul, se calesc putin, apoi ardeii si rosiile se calesc si ele circa 5 minute la foc potrivit. Se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza busuiocul tocat.
Sosul astfel preparat se serveste cu macaroanele fierte in apa cu sare si scurse bine.
4.025 vizualizări
932 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Alivenci moldoveneşti (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Ardei copţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Garnitură de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ton alla genovese (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Paste cu fructe de mare (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Tocăniţă de văcuţă cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ouă pufoase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Plăcintele bunicii (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
18. Biftec cu ou (Mâncăruri > Fripturi)
19. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Orez cu porumb şi ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
25. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
28. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
30. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.