Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte)

Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g peste cu carne alba, 1 ou, 3/4 cana fasole pastai feliata, 3 frunze de dafin, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare, 1 1/2 lingura pasta de curry rosie, 3 cani ulei vegetal (de arahide sau de porumb), 250 g orez Jasmine fiert, relish de castraveti.

Mod de preparare: Se taie pestele bucatele mici, apoi se sfarama intr-un blender pana se transforma intr-o pasta. Se transfera intr-un castron si se adauga restul ingredientelor (cu exceptia uleiului). Se framanta si se amesteca mixtura folosind mainile pana se face lipicioasa, apoi se formeaza discuri cu diametrul de 5 cm si grosimea de 1 cm.
Se incinge uleiul intr-un wok sau tigaie de teflon la foc mediu. Se asauga chiftelutele de peste si se prajesc pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot cu o spumiera si se lasa sa se scurga excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Se servesc calde alaturi de orez jasmine si stropite din belsug cu relish de castraveti.
6.794 vizualizări
1.195 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
4. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ouă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
21. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Tort necopt cu mandarine (Dulciuri > Torturi)
23. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tagliatelle cu smântână şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
28. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Tort minune (Dulciuri > Torturi)
30. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.