Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte)

Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g peste cu carne alba, 1 ou, 3/4 cana fasole pastai feliata, 3 frunze de dafin, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare, 1 1/2 lingura pasta de curry rosie, 3 cani ulei vegetal (de arahide sau de porumb), 250 g orez Jasmine fiert, relish de castraveti.

Mod de preparare: Se taie pestele bucatele mici, apoi se sfarama intr-un blender pana se transforma intr-o pasta. Se transfera intr-un castron si se adauga restul ingredientelor (cu exceptia uleiului). Se framanta si se amesteca mixtura folosind mainile pana se face lipicioasa, apoi se formeaza discuri cu diametrul de 5 cm si grosimea de 1 cm.
Se incinge uleiul intr-un wok sau tigaie de teflon la foc mediu. Se asauga chiftelutele de peste si se prajesc pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot cu o spumiera si se lasa sa se scurga excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Se servesc calde alaturi de orez jasmine si stropite din belsug cu relish de castraveti.
6.144 vizualizări
1.030 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
2. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Ouă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Vişine pentru placintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
6. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Mâncare de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
9. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Muşchi de iepure cu smântână (Mâncăruri > Fripturi)
17. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pipote cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Minipateuri cu crenvuşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
23. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Frigănele (chifteluţe) de mei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
29. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.