Tocăniţă ungurească - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Tocăniţă ungurească

Tocăniţă ungurească

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg carne de purcel, 150 ml ulei, 2 cepe mari sau 3 mai mici, 10 rosii mijlocii si bine coapte, 300 g masline, o lamaie mare taiata in patru, 2 linguri boia dulce de ardei, o lingurita boia iute de ardei, o lingurita piper, vegeta sau sare (dupa gust), 2 linguri de bulion, o legatura patrunjel verde proaspat, o foaie de dafin, 20 boabe piper.

Mod de preparare: Se spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate, iar in uleiul ramas se caleste ceapa (care inainte a fost curatata si taiata fideluta) si se lasa pina se inmoaie si capata o culoare galbuie. Se adauga boiaua (amindoua felurile), se amesteca bine, dupa care se adauga bulionul, rosiile taiate marunt, carnea, patrunjelul,vegeta (sau sare-nu prea multa, daca maslinele sint prea sarate), piperul si daca este nevoie putina apa. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute dupa care se adauga maslinele si lamaia. Se introduce oala (de preferat este oala de fonta) in cuptor la foc potrivit si se lasa in jur de 30 min. Fara capac.
Se serveste cel mai bine cu mamaliguta, putin mujdei de usturoi si patrunjel proaspat verde.
18.184 vizualizări
1.269 tipăriri
27 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Cafea ungurească (Băuturi > Cafele)
7. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tocăniţă de cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Tocăniţă călugărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tocăniţă de pipote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Supă ungurească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Tocăniţă de văcuţă cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tocăniţă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.