Tajina marocană cu gutui caramelizate - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Tajina marocană cu gutui caramelizate

Tajina marocană cu gutui caramelizate

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 kg gutui, 1,5 kg carne de miel (de preferinta)sau de vitel, 2 cepe rase sau taiate marunt, 200 g unt, 1 lingurita de piper, 1 dosa de sofran, 2 linguri de zahar, 5 linguri de miere, 1 lingurita de scortisoara pisata.

Mod de preparare: Se taie carnea in cuburi de 150 g si se pun la calit intr-o cratita cu unt. Se adauga sare, piper, sofran si ceapa rasa. Se acopera cu apa si capac, se fierbe totul amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga zahari si scortisoara, iar atunci cand este bine fiarta se ia de pe os, si cratita se da de pe foc. Se pun gutuile intr-o alta cratita, dupa ce au fost curatate, taiate in patru si stropite cu zeama de lamaie pentru a evita inegrirea lor, cu semintele scoase. Se pune mierea si apa pana la jumatate, apoi se fierb la foc moale 20 minute, apoi se scot gutiule caramelizate si se continua fierberea lichidului care ramane pana se obtine un sos mai gros. Sosul se adauga in cratita cu carne in care s-au pus in prealabil si gutuile si se mai lasa la foc 10 minute pentru a fierbe impreuna.
Se serveste acompaniat de mici graunte de griu (in arabeste cuscus). Grauntele de cuscus se prepara foarte bine in aparat cu microunde, un pahar de graunte pentru un pahar de apa. Se amesteca la rece si se lasa grauntele sa se umfle dupa care se adauga bucati de unt cam 50g pentru un pahar din fiecare, stafide (voluntar) inmuiate in apa calda, sare si piper dupa care se dau la cuptor cu microunde cca 3 minute la putere maxima, sau 15-20 minute in cuptor normal.
8.023 vizualizări
1.171 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peltea de gutui (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
3. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
6. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
7. Gulaş cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Fructe caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Compot de gutui (Conserve de fructe > Compoturi)
10. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pastă de gutui (Conserve de fructe > Dulceaţă)
12. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Rondele de mămăligă caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
14. Mâncare de gutui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Prăjitură cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
16. Gutui coapte (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
18. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
20. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
21. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
22. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
23. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Pistil de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
26. Cremă de gutui (Dulciuri > Creme)
27. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
28. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
29. Supă de gutui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Tartă cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.