Tajina marocană cu gutui caramelizate - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Tajina marocană cu gutui caramelizate

Tajina marocană cu gutui caramelizate

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 kg gutui, 1,5 kg carne de miel (de preferinta)sau de vitel, 2 cepe rase sau taiate marunt, 200 g unt, 1 lingurita de piper, 1 dosa de sofran, 2 linguri de zahar, 5 linguri de miere, 1 lingurita de scortisoara pisata.

Mod de preparare: Se taie carnea in cuburi de 150 g si se pun la calit intr-o cratita cu unt. Se adauga sare, piper, sofran si ceapa rasa. Se acopera cu apa si capac, se fierbe totul amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga zahari si scortisoara, iar atunci cand este bine fiarta se ia de pe os, si cratita se da de pe foc. Se pun gutuile intr-o alta cratita, dupa ce au fost curatate, taiate in patru si stropite cu zeama de lamaie pentru a evita inegrirea lor, cu semintele scoase. Se pune mierea si apa pana la jumatate, apoi se fierb la foc moale 20 minute, apoi se scot gutiule caramelizate si se continua fierberea lichidului care ramane pana se obtine un sos mai gros. Sosul se adauga in cratita cu carne in care s-au pus in prealabil si gutuile si se mai lasa la foc 10 minute pentru a fierbe impreuna.
Se serveste acompaniat de mici graunte de griu (in arabeste cuscus). Grauntele de cuscus se prepara foarte bine in aparat cu microunde, un pahar de graunte pentru un pahar de apa. Se amesteca la rece si se lasa grauntele sa se umfle dupa care se adauga bucati de unt cam 50g pentru un pahar din fiecare, stafide (voluntar) inmuiate in apa calda, sare si piper dupa care se dau la cuptor cu microunde cca 3 minute la putere maxima, sau 15-20 minute in cuptor normal.
7.649 vizualizări
1.074 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gutui cu zahăr ars (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Lichior de gutui (Băuturi > Lichioruri)
5. Cremă de gutui (Dulciuri > Creme)
6. Banane caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Gutui coapte (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
10. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
11. Mâncare de gutui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Rondele de mămăligă caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
13. Fructe caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Pistil de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
15. Compot de gutui (Conserve de fructe > Compoturi)
16. Cremă de orez cu mere caramelizate (Dulciuri > Creme)
17. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă de gutui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Peltea de gutui (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
21. Pastă de gutui (Conserve de fructe > Dulceaţă)
22. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
23. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
24. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
25. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
26. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
27. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
29. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Prăjitură cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.