Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
11.365 vizualizări
1.215 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
3. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Fasole uscată cu afumătură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Clătite cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Peşte afumat cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
24. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Andive cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Ouă cu costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tagliatelle carbonara cu peşte afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.