Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
11.577 vizualizări
1.258 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)
2. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
7. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Clătite cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Haşe de macrou afumat cu frişcă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Ouă cu costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Tort de clătite cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Rasol cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.