Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
11.508 vizualizări
1.241 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Somon la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Rasol cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
13. Penne cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Iahnie de fasole cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Somon umplut cu trufe (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Cuiburi de macaroane cu somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.