Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
11.601 vizualizări
1.262 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
7. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
14. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
22. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
27. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Cuiburi de macaroane cu somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.