Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
11.366 vizualizări
1.215 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Chifteluţe cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Rasol cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Somon cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
24. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Paste cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Pate rapid de somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.