Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
11.591 vizualizări
1.262 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Somon cu garnitură de cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Somon la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Chifteluţe cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Andive cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
13. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Paste cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
17. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Pate rapid de somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Cuiburi de macaroane cu somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Clătite cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.