Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
11.570 vizualizări
1.258 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Cuiburi de macaroane cu somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Somon cu garnitură de cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
10. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Somon la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
14. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)
15. Carpaccio de somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Paste cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
27. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Somon umplut cu trufe (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.