Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
11.598 vizualizări
1.262 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Iahnie de fasole cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Andive cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
24. Carpaccio de somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.