Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
11.372 vizualizări
1.216 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
15. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tagliatelle carbonara cu peşte afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
28. Iahnie de fasole cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
30. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.