Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
11.608 vizualizări
1.263 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
22. Fasole uscată cu afumătură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ouă cu costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Pate rapid de somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.