Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
11.451 vizualizări
1.228 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
3. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
4. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
7. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
9. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Peşte afumat cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
12. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
18. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Iahnie de fasole cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Tort de clătite cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.