Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
11.367 vizualizări
1.215 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Paste cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Somon cu garnitură de cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ouă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)
29. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.