Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
11.539 vizualizări
1.252 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
3. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Clătite cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
8. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Paste cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Somon cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Carpaccio de somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Iahnie de fasole cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.