Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
11.558 vizualizări
1.258 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Clătite cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
14. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.