Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
11.556 vizualizări
1.257 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Somon cu garnitură de cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Haşe de macrou afumat cu frişcă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
11. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
14. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Rasol cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.