Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
10.443 vizualizări
967 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Cuiburi de macaroane cu somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Somon cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Somon la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Peşte afumat cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
13. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
22. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
24. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.