Supă portugheză cu pâine şi ouă - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Supă portugheză cu pâine şi ouă

Supă portugheză cu pâine şi ouă

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 felii de paine alba, 6-8 catei de usturoi, 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), sare, piper, 1 legatura tarhon, 4 oua mici, 4 linguri ulei de masline.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul (200oC) si se coc feliile de paine circa 8 minute la 170oC. Intre timp, se curata usturoiul si se taie feliute. Se pune la fiert zeama de legume impreuna cu usturoiul, se lasa sa dea cateva clocote si se gusta de sare si piper. Tarhonul, spalat, se toaca marunt. Se sparg ouale - cate unul intr-o ceasca - se introduc pe rand in zeama fierbinte (cu lingura de adunat spuma) si se fierb 3 minute. Feliile de paine, scoase din cuptor, se stropesc cu ulei de masline si se aseaza pe cele patru farfurii incalzite dinainte. Pe fiecare felie se pune cate un ou scos din oala cu lingura de spuma si deasupra se toarna supa fierbinte. Se presara cu tarhon si se serveste imediat.
6.474 vizualizări
1.054 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Supă de mazăre cu migdale (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
10. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume)
15. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
18. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
20. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de usturoi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ouă umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ouă italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Supă de vară cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
30. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.