Supă portugheză cu pâine şi ouă - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Supă portugheză cu pâine şi ouă

Supă portugheză cu pâine şi ouă

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 felii de paine alba, 6-8 catei de usturoi, 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), sare, piper, 1 legatura tarhon, 4 oua mici, 4 linguri ulei de masline.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul (200oC) si se coc feliile de paine circa 8 minute la 170oC. Intre timp, se curata usturoiul si se taie feliute. Se pune la fiert zeama de legume impreuna cu usturoiul, se lasa sa dea cateva clocote si se gusta de sare si piper. Tarhonul, spalat, se toaca marunt. Se sparg ouale - cate unul intr-o ceasca - se introduc pe rand in zeama fierbinte (cu lingura de adunat spuma) si se fierb 3 minute. Feliile de paine, scoase din cuptor, se stropesc cu ulei de masline si se aseaza pe cele patru farfurii incalzite dinainte. Pe fiecare felie se pune cate un ou scos din oala cu lingura de spuma si deasupra se toarna supa fierbinte. Se presara cu tarhon si se serveste imediat.
4.064 vizualizări
489 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
5. Sufleu de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Supă toscană de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
9. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
10. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Supă cu cuş-cuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
18. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Supă de viţel cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
24. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.