Supă portugheză cu pâine şi ouă - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Supă portugheză cu pâine şi ouă

Supă portugheză cu pâine şi ouă

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 felii de paine alba, 6-8 catei de usturoi, 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), sare, piper, 1 legatura tarhon, 4 oua mici, 4 linguri ulei de masline.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul (200oC) si se coc feliile de paine circa 8 minute la 170oC. Intre timp, se curata usturoiul si se taie feliute. Se pune la fiert zeama de legume impreuna cu usturoiul, se lasa sa dea cateva clocote si se gusta de sare si piper. Tarhonul, spalat, se toaca marunt. Se sparg ouale - cate unul intr-o ceasca - se introduc pe rand in zeama fierbinte (cu lingura de adunat spuma) si se fierb 3 minute. Feliile de paine, scoase din cuptor, se stropesc cu ulei de masline si se aseaza pe cele patru farfurii incalzite dinainte. Pe fiecare felie se pune cate un ou scos din oala cu lingura de spuma si deasupra se toarna supa fierbinte. Se presara cu tarhon si se serveste imediat.
6.081 vizualizări
953 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
2. Supă cu floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Salată de conopidă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
5. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
6. Ouă cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
9. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
20. Supă bază minestrone (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
23. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
24. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Supă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Mousaka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.