Supă portugheză cu pâine şi ouă - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Supă portugheză cu pâine şi ouă

Supă portugheză cu pâine şi ouă

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 felii de paine alba, 6-8 catei de usturoi, 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), sare, piper, 1 legatura tarhon, 4 oua mici, 4 linguri ulei de masline.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul (200oC) si se coc feliile de paine circa 8 minute la 170oC. Intre timp, se curata usturoiul si se taie feliute. Se pune la fiert zeama de legume impreuna cu usturoiul, se lasa sa dea cateva clocote si se gusta de sare si piper. Tarhonul, spalat, se toaca marunt. Se sparg ouale - cate unul intr-o ceasca - se introduc pe rand in zeama fierbinte (cu lingura de adunat spuma) si se fierb 3 minute. Feliile de paine, scoase din cuptor, se stropesc cu ulei de masline si se aseaza pe cele patru farfurii incalzite dinainte. Pe fiecare felie se pune cate un ou scos din oala cu lingura de spuma si deasupra se toarna supa fierbinte. Se presara cu tarhon si se serveste imediat.
6.575 vizualizări
1.081 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
2. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
4. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
8. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată de fructe cu şerbet de busuioc (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
16. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
18. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri)
20. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)
21. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
23. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
24. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
27. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
30. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.