Sos franţuzesc cu unt de sardele - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos franţuzesc cu unt de sardele

Sos franţuzesc cu unt de sardele

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 125 g smîntînă, 1 lingură rasă făină, 2 gălbenuşuri, 50 g unt de sardele, sare, piper, zeamă de lămîie.

Mod de preparare: Se pune pe foc într-o cratiţă (pe abur) smîntîna împreună cu făina, gălbenuşurile şi untul de sardele (pregătit din 50 g unt amestecat cu o linguriţă pastă de anşoa şi un gălbenuş fiert trecut prin sită). Se bate totul pînă se îngroaşă sosul, se adaugă sare, piper şi zeamă de lămîie, după gust.
5.959 vizualizări
1.176 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
4. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
5. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Cotlete prăjite în unt (Mâncăruri > Fripturi)
10. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
11. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
12. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
15. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
18. Penne cu fileuri de sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
22. Melci cu unt condimentat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
24. Sos Tabasco cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sos de iaurt (Sosuri > Sosuri albe)
28. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
29. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
30. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.