Sos franţuzesc cu unt de sardele - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos franţuzesc cu unt de sardele

Sos franţuzesc cu unt de sardele

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 125 g smîntînă, 1 lingură rasă făină, 2 gălbenuşuri, 50 g unt de sardele, sare, piper, zeamă de lămîie.

Mod de preparare: Se pune pe foc într-o cratiţă (pe abur) smîntîna împreună cu făina, gălbenuşurile şi untul de sardele (pregătit din 50 g unt amestecat cu o linguriţă pastă de anşoa şi un gălbenuş fiert trecut prin sită). Se bate totul pînă se îngroaşă sosul, se adaugă sare, piper şi zeamă de lămîie, după gust.
5.905 vizualizări
1.155 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
3. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
4. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
6. Creveţi Balti în sos iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
8. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
12. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Sardele la cuptor (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Mazăre zdrobită cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
17. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Porumb copt cu unt condimentat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
21. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
22. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Păstrăvi în sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Romburi cu unt (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.