Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos franţuzesc cu unt de sardele |
Sos franţuzesc cu unt de sardele
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 125 g smîntînă, 1 lingură rasă făină, 2 gălbenuşuri, 50 g unt de sardele, sare, piper, zeamă de lămîie. Mod de preparare: Se pune pe foc într-o cratiţă (pe abur) smîntîna împreună cu făina, gălbenuşurile şi untul de sardele (pregătit din 50 g unt amestecat cu o linguriţă pastă de anşoa şi un gălbenuş fiert trecut prin sită). Se bate totul pînă se îngroaşă sosul, se adaugă sare, piper şi zeamă de lămîie, după gust.
5.490 vizualizări
Versiunea printabilă1.043 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tort de nuci cu cremă fără unt (Dulciuri > Torturi) 2. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate) 3. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Păstrăvi în sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne) 7. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume) 8. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte) 11. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Chiftele de zarzavat cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 14. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi) 15. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe) 16. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 17. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 18. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume) 21. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri) 22. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii) 23. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume) 25. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 28. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri) 30. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte) |