Sos franţuzesc cu unt de sardele - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos franţuzesc cu unt de sardele

Sos franţuzesc cu unt de sardele

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 125 g smîntînă, 1 lingură rasă făină, 2 gălbenuşuri, 50 g unt de sardele, sare, piper, zeamă de lămîie.

Mod de preparare: Se pune pe foc într-o cratiţă (pe abur) smîntîna împreună cu făina, gălbenuşurile şi untul de sardele (pregătit din 50 g unt amestecat cu o linguriţă pastă de anşoa şi un gălbenuş fiert trecut prin sită). Se bate totul pînă se îngroaşă sosul, se adaugă sare, piper şi zeamă de lămîie, după gust.
5.774 vizualizări
1.121 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Sos de mărar cu ou (Sosuri > Sosuri albe)
4. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
14. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tort de ciocolată fără unt (Dulciuri > Torturi)
16. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sos Bechamel cu lapte de soia (Sosuri > Sosuri albe)
27. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.