Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos de usturoi (Aioli) |
Sos de usturoi (Aioli)
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 8 căţei de usturoi, un gălbenuş, 250 ml untdelemn, o jumatate lămîie, sare. Mod de preparare: Acest sos este, de fapt, o maioneză cu usturoi. Usturoiul se spală, se curăţă, se pisează într-o piuliiţă de lemn şi se amestecă bine cu gălbenuşul şi sarea, se freacă amestecul cîteva minute şi apoi se încorporează în el untdelemnul, ca pentru a prepara o maioneză normală. Se acreşte cu zeama de lămîie şi se subţiază cu două-trei linguriţe de apă clocotită.
8.481 vizualizări
Versiunea printabilă765 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 2. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci) 3. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi) 4. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci) 6. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi) 7. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte) 11. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume) 12. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi) 14. Brânză cu usturoi (Aperitive > Aperitive cu brânză) 15. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne) 17. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 19. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume) 20. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 21. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci) 22. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Supă de usturoi cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume) 26. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 27. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 28. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate) 29. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate) 30. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi) |