![]() |
Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos de usturoi (Aioli) |
Sos de usturoi (Aioli)
![]() Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 8 căţei de usturoi, un gălbenuş, 250 ml untdelemn, o jumatate lămîie, sare. Mod de preparare: Acest sos este, de fapt, o maioneză cu usturoi. Usturoiul se spală, se curăţă, se pisează într-o piuliiţă de lemn şi se amestecă bine cu gălbenuşul şi sarea, se freacă amestecul cîteva minute şi apoi se încorporează în el untdelemnul, ca pentru a prepara o maioneză normală. Se acreşte cu zeama de lămîie şi se subţiază cu două-trei linguriţe de apă clocotită.
8.698 vizualizări
833 tipăriri 2 trimiteri ![]() ![]() ![]() |
Alte reţete |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |