Sos de usturoi (Aioli) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos de usturoi (Aioli)

Sos de usturoi (Aioli)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 căţei de usturoi, un gălbenuş, 250 ml untdelemn, o jumatate lămîie, sare.

Mod de preparare: Acest sos este, de fapt, o maioneză cu usturoi. Usturoiul se spală, se curăţă, se pisează într-o piuliiţă de lemn şi se amestecă bine cu gălbenuşul şi sarea, se freacă amestecul cîteva minute şi apoi se încorporează în el untdelemnul, ca pentru a prepara o maioneză normală. Se acreşte cu zeama de lămîie şi se subţiază cu două-trei linguriţe de apă clocotită.
8.805 vizualizări
860 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
3. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
6. Supă de usturoi cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
9. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Crap la cuptor cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Mujdei de usturoi dobrogean (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
13. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Pârjoale de ou cu sos alb (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
20. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
22. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
26. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.