Sos de usturoi (Aioli) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos de usturoi (Aioli)

Sos de usturoi (Aioli)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 căţei de usturoi, un gălbenuş, 250 ml untdelemn, o jumatate lămîie, sare.

Mod de preparare: Acest sos este, de fapt, o maioneză cu usturoi. Usturoiul se spală, se curăţă, se pisează într-o piuliiţă de lemn şi se amestecă bine cu gălbenuşul şi sarea, se freacă amestecul cîteva minute şi apoi se încorporează în el untdelemnul, ca pentru a prepara o maioneză normală. Se acreşte cu zeama de lămîie şi se subţiază cu două-trei linguriţe de apă clocotită.
8.853 vizualizări
880 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
6. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
7. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
12. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
20. Cartofi noi cu mujdei de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Cotlet cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.