Sos de usturoi (Aioli) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos de usturoi (Aioli)

Sos de usturoi (Aioli)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 căţei de usturoi, un gălbenuş, 250 ml untdelemn, o jumatate lămîie, sare.

Mod de preparare: Acest sos este, de fapt, o maioneză cu usturoi. Usturoiul se spală, se curăţă, se pisează într-o piuliiţă de lemn şi se amestecă bine cu gălbenuşul şi sarea, se freacă amestecul cîteva minute şi apoi se încorporează în el untdelemnul, ca pentru a prepara o maioneză normală. Se acreşte cu zeama de lămîie şi se subţiază cu două-trei linguriţe de apă clocotită.
8.481 vizualizări
765 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
3. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
6. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
14. Brânză cu usturoi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
22. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă de usturoi cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.