Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.905 vizualizări
1.291 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată asortată de primăvară (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Limbă înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
9. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
12. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
20. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
25. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de mazăre (Salate > Salate de legume)
27. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
29. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.