Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.927 vizualizări
1.294 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
5. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume)
7. Supă de usturoi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Fusilli cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
15. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Îngheţată spumoasă (Dulciuri > Îngheţate)
23. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
25. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
27. Supă de mazăre uscată pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.