Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.842 vizualizări
1.283 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
3. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
5. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
6. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
10. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
21. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Cafea la nisip (Băuturi > Cafele)
28. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.