Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.864 vizualizări
1.284 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume)
2. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
9. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
11. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
13. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
15. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
17. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
18. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Sărmăluţe de primavară (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
23. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)
25. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
27. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai)
28. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.