Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.882 vizualizări
1.288 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
2. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
3. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
4. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
6. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
11. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de raci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
16. Saramură de crap românesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
19. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
24. Supă de usturoi (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
30. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.