Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.875 vizualizări
1.287 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
6. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
10. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
11. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
17. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume)
20. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.