Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.831 vizualizări
1.279 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
2. Somn cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Pizza cu ardei şi ton (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
8. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
16. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
20. Sărmăluţe cu urdă în foi de ştevie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
23. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Gogoşi cu dulceaţă (Crafle) (Dulciuri > Gogoşi)
27. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
30. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.