Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
9.913 vizualizări
1.064 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri)
4. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
6. Ouă cu şuncă şi caşcaval ras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
14. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
16. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
17. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă de mazăre uscată pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Sacul lui Moş Crăciun (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.