Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.889 vizualizări
1.289 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
2. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
3. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
6. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
8. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
14. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
17. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
20. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
22. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
23. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
24. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
25. Roastbeef provensal (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
30. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.