Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.898 vizualizări
1.291 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
2. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Salată orientală de primăvară (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
6. Fructe de mare cu sos (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
8. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
14. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
19. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
21. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Sufleu de broccoli şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume)
24. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.