Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.887 vizualizări
1.289 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
2. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
4. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi)
6. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Pârjoale de ou cu sos alb (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
11. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
16. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
17. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
19. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
22. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
23. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
24. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
26. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)
27. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.