Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi |
Sos de alune şi usturoi
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.
Complexitate: redusă Porţii: 2 Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa. Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.266 vizualizări
Versiunea printabilă1.150 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci) 3. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume) 4. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Salată de ridichi de lună (Salate > Salate de legume) 6. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte) 7. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme) 8. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 9. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte) 11. Supă cremă de usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 13. Iepure cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 15. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi) 16. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 17. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 18. Salată Piramida (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 19. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume) 20. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 21. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi) 22. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri) 24. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 26. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă) 27. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume) 28. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume) |