Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.906 vizualizări
1.291 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Prăjitură cu prune şi răzătură (Dulciuri > Prăjituri)
7. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Salată şapte straturi (Salate > Salate de legume)
13. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
14. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
15. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Usturoi murat (Conserve din legume, murături > Murături simple)
19. Săculeţi cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
25. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată festivă de citrice (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
30. Gogoşi de griş cu şuncă la cuptor (Dulciuri > Gogoşi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.