Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.929 vizualizări
1.294 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
4. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
16. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
18. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
20. Saramură de crap românesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
22. Colţunaşi cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
24. Păstrăv înăbuşit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
26. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
29. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.