Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.923 vizualizări
1.294 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
4. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
5. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă de usturoi cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
8. Conopidă săsească la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
10. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
14. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
15. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
20. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
22. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Creier cu ou şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Tort simplu (Dulciuri > Torturi)
29. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
30. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.