Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.914 vizualizări
1.291 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
3. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Fasole verde cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Sos tartar (Sosuri > Sosuri reci)
13. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
14. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
23. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
24. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Garnitură de ceapă cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Saramură de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Săculeţi cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
30. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.