Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.911 vizualizări
1.291 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
3. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
4. Supă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
9. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sos de castraveţi (cald) (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
13. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
15. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
18. Fructe de mare cu sos (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Prăjitură pufoasă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
29. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.