Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.884 vizualizări
1.288 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Salată de fasole verde cu usturoi (Salate > Salate de legume)
3. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
6. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
7. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
8. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
12. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
13. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Mazăre cu roşii şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
17. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă de usturoi cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
27. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
28. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.