Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.881 vizualizări
1.288 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Saramură aromată cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte)
6. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
8. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
10. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
13. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
17. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ouă umplute cu sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)
29. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ruladă cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.