Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.891 vizualizări
1.289 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Fasole verde cu usturoi şi busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
11. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
14. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
21. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
23. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
25. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
26. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
28. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
29. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.