Sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi

Sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.370 vizualizări
1.171 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
3. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
6. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
8. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
11. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Caşcaval de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
15. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
17. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
20. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
23. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
24. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
27. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.