Şniţel vienez (I) - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez (I)

Şniţel vienez (I)

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 1 kg carne de viţel, 2 linguri grăsime, 2 ouă, făină, pesmet, sare.

Mod de preparare: Se taie carnea de-a curmezişul fibrelor, în bucăţi potrivit de mari, nici prea groase, nici prea subţiri. Se bat cu ciocanul de lemn, dar nu prea tare, pentru a nu se distruge fibrele. Dacă viţelul este tînăr, se poate bate carnea cu lama cuţitului. Şniţelul se prepară în momentul cînd trebuie servit la masă. Se pune sare, se trec bucăţile prin făină, apoi prin ou bătut, prin pesmet amestecat cu puţină făină şi fără să se bată cu palma, ci numai scuturat, se mai trece înca o dată prin ou şi imediat se prăjeşte în grăsime foarte încinsă. După 2-3 minute, se pune pe foc slab spre a se frige înăbuşit, păstrîndu-şi astfel o culoare frumoasă. Se mai întăreşte puţin focul cînd se întorc feliile pe cealaltă parte şi din nou se domoleşte focul.
Şniţelul se poate prepara şi trecîndu-l numai o singură dată prin ou, dar este mult mai gustos trecut de două ori. Şniţelul trebuie să aibă culoarea aurie şi crusta tare.
Se serveşte cu o felie de lămîie peste fiecare bucată, cu garnitură de piure de cartofi, unt şi pătrunjel verde tocat, cu diferite soteuri de legume sau cartofi fierţi întregi şi opăriţi cu unt şi verdeaţă.
46.608 vizualizări
1.462 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
2. Pepene galben umplut (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Zarzavat pentru ciorbe (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Piftie de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Gogonele asortate (I) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
14. Cremă de banane (I) (Dulciuri > Creme)
15. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Tartă cu struguri (I) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
21. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pizza vegetariană (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Vinete la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
28. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Şniţel cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.