Şniţel vienez (I) - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez (I)

Şniţel vienez (I)

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 1 kg carne de viţel, 2 linguri grăsime, 2 ouă, făină, pesmet, sare.

Mod de preparare: Se taie carnea de-a curmezişul fibrelor, în bucăţi potrivit de mari, nici prea groase, nici prea subţiri. Se bat cu ciocanul de lemn, dar nu prea tare, pentru a nu se distruge fibrele. Dacă viţelul este tînăr, se poate bate carnea cu lama cuţitului. Şniţelul se prepară în momentul cînd trebuie servit la masă. Se pune sare, se trec bucăţile prin făină, apoi prin ou bătut, prin pesmet amestecat cu puţină făină şi fără să se bată cu palma, ci numai scuturat, se mai trece înca o dată prin ou şi imediat se prăjeşte în grăsime foarte încinsă. După 2-3 minute, se pune pe foc slab spre a se frige înăbuşit, păstrîndu-şi astfel o culoare frumoasă. Se mai întăreşte puţin focul cînd se întorc feliile pe cealaltă parte şi din nou se domoleşte focul.
Şniţelul se poate prepara şi trecîndu-l numai o singură dată prin ou, dar este mult mai gustos trecut de două ori. Şniţelul trebuie să aibă culoarea aurie şi crusta tare.
Se serveşte cu o felie de lămîie peste fiecare bucată, cu garnitură de piure de cartofi, unt şi pătrunjel verde tocat, cu diferite soteuri de legume sau cartofi fierţi întregi şi opăriţi cu unt şi verdeaţă.
46.737 vizualizări
1.480 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ştrudel vienez cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
4. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
7. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
9. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Piure de avocado (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Şniţel de viţel cu sote de legume (Mâncăruri > Fripturi)
13. Şniţel de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Şniţel elveţian cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
22. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Şniţele cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
25. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Îngheţată cu ness (I) (Dulciuri > Îngheţate)
27. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.