Şniţel vienez (I) - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez (I)

Şniţel vienez (I)

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 1 kg carne de viţel, 2 linguri grăsime, 2 ouă, făină, pesmet, sare.

Mod de preparare: Se taie carnea de-a curmezişul fibrelor, în bucăţi potrivit de mari, nici prea groase, nici prea subţiri. Se bat cu ciocanul de lemn, dar nu prea tare, pentru a nu se distruge fibrele. Dacă viţelul este tînăr, se poate bate carnea cu lama cuţitului. Şniţelul se prepară în momentul cînd trebuie servit la masă. Se pune sare, se trec bucăţile prin făină, apoi prin ou bătut, prin pesmet amestecat cu puţină făină şi fără să se bată cu palma, ci numai scuturat, se mai trece înca o dată prin ou şi imediat se prăjeşte în grăsime foarte încinsă. După 2-3 minute, se pune pe foc slab spre a se frige înăbuşit, păstrîndu-şi astfel o culoare frumoasă. Se mai întăreşte puţin focul cînd se întorc feliile pe cealaltă parte şi din nou se domoleşte focul.
Şniţelul se poate prepara şi trecîndu-l numai o singură dată prin ou, dar este mult mai gustos trecut de două ori. Şniţelul trebuie să aibă culoarea aurie şi crusta tare.
Se serveşte cu o felie de lămîie peste fiecare bucată, cu garnitură de piure de cartofi, unt şi pătrunjel verde tocat, cu diferite soteuri de legume sau cartofi fierţi întregi şi opăriţi cu unt şi verdeaţă.
46.864 vizualizări
1.508 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
6. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Zacuscă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Pesto Genovese (I) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
10. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
12. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Compoziţie de şniţel (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tiramisu (I) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Supă vieneză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Tartă cu struguri (I) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
25. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Gutui coapte (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.