Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Șnițel vienez (I)
Rețetă tradițională din Austria

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 8

Ingrediente: 1 kg carne de vițel, 2 linguri grăsime, 2 ouă, făină, pesmet, sare.

Mod de preparare: Se taie carnea de-a curmezișul fibrelor, în bucăți potrivit de mari, nici prea groase, nici prea subțiri. Se bat cu ciocanul de lemn, dar nu prea tare, pentru a nu se distruge fibrele. Dacă vițelul este tînăr, se poate bate carnea cu lama cuțitului. Șnițelul se prepară în momentul cînd trebuie servit la masă. Se pune sare, se trec bucățile prin făină, apoi prin ou bătut, prin pesmet amestecat cu puțină făină și fără să se bată cu palma, ci numai scuturat, se mai trece înca o dată prin ou și imediat se prăjește în grăsime foarte încinsă. După 2-3 minute, se pune pe foc slab spre a se frige înăbușit, păstrîndu-și astfel o culoare frumoasă. Se mai întărește puțin focul cînd se întorc feliile pe cealaltă parte și din nou se domolește focul.
Șnițelul se poate prepara și trecîndu-l numai o singură dată prin ou, dar este mult mai gustos trecut de două ori. Șnițelul trebuie să aibă culoarea aurie și crusta tare.
Se servește cu o felie de lămîie peste fiecare bucată, cu garnitură de piure de cartofi, unt și pătrunjel verde tocat, cu diferite soteuri de legume sau cartofi fierți întregi și opăriți cu unt și verdeață.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.