Salată rusească (II) - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Salată rusească (II)

Salată rusească (II)

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 300 g cartofi, 1 morcov mijlociu, o mînă de fasole verde, o mînă de mazăre boabe, 2 ouă răscoapte, 1 linguriţă muştar, 100 ml ulei, 2 linguri oţet sau lămîie, sare.

Mod de preparare: Se pun într-un castron cartofii şi morcovii fierţi, tăiaţi în cuburi mici, fasole verde şi albuş de ou răscopt, tăiate în bucăţele mici, mazăre boabe.
Separat se face următorul sos: se trec prin sită gălbenuşurile răscoapte, se amestecă cu puţin muştar, se adaugă sare şi ulei, puţin câte puţin, ca la orice maioneză. Se subţiază cu lămâie sau cu oţet. Când este gata, se toarnă peste zarzavatul tăiat. Se amestecă şi se lasă la o parte un sfert de oră, pentru a se îmbiba bine cu sos. Apoi se gustă şi se potriveşte de acru şi de sărat. Se aşază pe farfurie şi se acoperă cu sos maioneză.
8.885 vizualizări
946 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Urzici cu maioneză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
6. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume)
9. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
10. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
16. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
17. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
18. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
19. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
24. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
26. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
28. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
29. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
30. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.