Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.638 vizualizări
1.026 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
3. Îngheţată de căpşuni, zmeură, fragi (Dulciuri > Îngheţate)
4. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Dovlecel la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
8. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cireşe confiate (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
10. Supă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme)
12. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
17. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
20. Muşchi la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
21. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
23. Aripioare picante (Mâncăruri > Fripturi)
24. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Mâncare de vinete preparată ruseşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Zacuscă cu dovlecel (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.