Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.694 vizualizări
1.035 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gulaş rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
3. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
6. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Tort de nuci cu cremă fără unt (Dulciuri > Torturi)
8. Sote de ficat cu măr copt (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Măsline umplute (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Tort de clătite (Dulciuri > Torturi)
11. Churros de Pescado (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Varză cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Kalakukko (plăcintă cu hering) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Pizza Carbonara (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Friptură ţărănească (Mâncăruri > Fripturi)
19. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Scoici în stil mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
23. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Zacuscă de peşte cu arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.