Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.683 vizualizări
1.035 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Empanada cu cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tartă cu cacao (Dulciuri > Prăjituri)
3. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Spumă de ciocolată albă (Dulciuri > Spume)
5. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
7. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Borş de ştiucă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
16. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
17. Doradă cu broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Crap la cuptor stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Chec aperitiv cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Şniţel mexican (Mâncăruri > Fripturi)
24. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
25. Ciuperci la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Macrouri la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ragout de cartofi cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
30. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.