Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.733 vizualizări
1.043 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cafea turcească (Băuturi > Cafele)
2. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
5. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Supă de broccoli cu brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
8. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
9. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
10. Clătite cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Papricaş de Sibiu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Ţelină cu năut (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tort cu nuci, cacao şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
15. Salată de pipote cu maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
22. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Ragout de ţelină cu rulouri de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Orez cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
28. Spumă de ciocolată albă (Dulciuri > Spume)
29. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
30. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.