Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.535 vizualizări
1.002 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Scrumbie la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
4. Raţă umplută la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
9. Găluşte de pesmet cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Chiftele finlandeze (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Ouă răţuşcă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Papră moldovenească (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Rulouri de şuncă umplute (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Conopidă săsească la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Carne tocată cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
22. Raţă sălbatică friptă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
23. Ruladă marţipan (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ketchup picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
29. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
30. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.