Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.679 vizualizări
1.035 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi)
2. Ciuperci scăzute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Plachie de peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Clătite cu lapte de soia (Dulciuri > Clătite)
5. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
8. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tarte cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
10. Ciuperci cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Cheese Cake îngheţat (Dulciuri > Îngheţate)
14. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Castraveţi muraţi umpluţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ochiuri pe şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Gogoşele cu gem de caise (Dulciuri > Gogoşi)
18. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
23. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă)
24. Caponatina (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Caponata (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
29. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.