Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.609 vizualizări
1.019 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată exotică rece (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
7. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
9. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Zacuscă de ghebe (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Choux a la creme cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
12. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
13. Desert din piure de castane (Dulciuri > Creme)
14. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Peşte rasol (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
18. Muşchiuleţ de vacă cu zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Prăjitură glazurată (Dulciuri > Creme)
20. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
21. Ravioli cu dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Friptură la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Caltaboş (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
29. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
30. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.