Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.685 vizualizări
1.035 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
2. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciulama de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Friptură de viţel cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
6. Fettucine bolognese (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Tort rece cu cafea (Dulciuri > Torturi)
8. Scoici în stil mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Clătite cu căpşuni (Dulciuri > Clătite)
11. Ouă umplute cu ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Melcişori cu broccoli (Orecchiette con i broccoli) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Supă de pui cu lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Carne tocată cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ciupercuţe false (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Tort caramel (Dulciuri > Torturi)
18. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
20. Şniţel elveţian cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Tocană de mistreţ tînăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume)
30. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.