Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.711 vizualizări
1.038 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
4. Tort cu căpşuni (III) (Dulciuri > Torturi)
5. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
7. Deliciul contesei (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
9. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Peşte în aluat crocant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Lichior de vin roşu (Băuturi > Lichioruri)
15. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
16. Supă de lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
18. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
19. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Cremă din prune uscate (Dulciuri > Creme)
21. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
23. Îngheţată de cireşe amare (Dulciuri > Îngheţate)
24. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
25. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Papricaş ardelenesc de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ravioli cu dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi)
30. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.