Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.723 vizualizări
1.042 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Castraveţi remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Cireşe cu coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
11. Supă minestrone cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
16. Macaroane cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Prăjitură regală cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
18. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
20. Baclava turcească (Dulciuri > Prăjituri)
21. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
25. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
26. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Sufleu de broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Broccoli cu unt de muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
30. Clafoutis cu caise (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.