Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.697 vizualizări
1.035 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Parfe cu cacao (I) (Dulciuri > Îngheţate)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Bruschetta cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ştiucă cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Macrouri cu smântână şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Plăcintă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
12. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Ficăţei cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Pătrate cu jeleu de coacăze (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
20. Mâncărică de mazăre uscată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
23. Ruladă cu cremă de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
24. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
26. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
30. Tort cu frişcă şi fructe (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.