Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.163 vizualizări
904 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de omletă cu jambon (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Boeuf a la mode (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
6. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
9. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
15. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
16. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tortul bunicii (Dulciuri > Torturi)
19. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
20. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
24. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
25. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)
27. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.