Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.707 vizualizări
1.037 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte)
2. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme)
3. Prăjitură cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
4. Negresă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
5. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
6. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
9. Slănină cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Dovlecei umpluţi cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Prăjitură de orez cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
16. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tort cu cremă de căpşuni (Dulciuri > Torturi)
18. Crap la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ruladă cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
21. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Gulaş cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă)
25. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.