Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.660 vizualizări
1.030 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bame cu carne de la supă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
4. Peşte rasol (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Ciuperci cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Glazură de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
10. Friptură la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tort cu gelatină (Dulciuri > Torturi)
12. Melcişori cu nucă (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tort Flavia (Dulciuri > Torturi)
14. Portocale umplute cu căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Cubuleţe de peşte dulci acrişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
20. Flanuri de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Ciuperci umplute cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
24. Heringi pe spumă de lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
28. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.