Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.673 vizualizări
1.032 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tocinei la cuptor (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
4. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
5. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată cu frişcă (Dulciuri > Creme)
15. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Platou oriental (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
20. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
21. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Caracatiţă cu oţet (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Cataif cu fulgi de porumb (Dulciuri > Prăjituri)
24. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
26. Ouă pe mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Spumă de căpşuni (Dulciuri > Spume)
28. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Choux a la creme cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.