Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.537 vizualizări
1.002 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
4. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
6. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Baclava cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
10. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Caracatiţă cu oţet (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
13. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
16. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Conopidă cu carne la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
22. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume)
26. Raţă cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tort cu smântână ca la Bucovina (Dulciuri > Torturi)
29. Brânză frecată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.