Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.698 vizualizări
1.035 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume)
2. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
4. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată Piramida (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
8. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
9. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
13. Madelaine (Dulciuri > Prăjituri)
14. Chefal cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
16. Clafoutis cu cireşe (I) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
18. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi)
19. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tort cu căpşuni şi cafea (Dulciuri > Torturi)
24. Prăjitură cu cacao (Dulciuri > Prăjituri)
25. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Escalop de viţel cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Limbă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Caltaboş (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.