Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III) |
Salată ca la Nisa (III)
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat. Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora. Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca. Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit. Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie. Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele. Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.382 vizualizări
Versiunea printabilă960 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 2. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 4. Acreală moldovenească cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 5. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume) 8. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai) 9. Traista ciobanului (Mâncăruri > Preparate din mălai) 10. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 11. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 12. Aripioare picante (Mâncăruri > Fripturi) 13. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi) 14. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate) 15. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate) 17. Escalop de mînzat (Mâncăruri > Fripturi) 18. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 19. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume) 20. Foetaj picant (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Limonadă, oranjadă (Băuturi > Sucuri) 22. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 23. Piept de gâscă fondanat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Varză ca la Cluj (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Friptură de viţel cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi) 26. Tocană de mistreţ tînăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 27. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume) 28. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume) 30. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) |