Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.724 vizualizări
1.042 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
2. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Cremă de castane (Dulciuri > Creme)
4. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
5. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
6. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Pătrăţele cu ciocolată (Dulciuri > Creme)
8. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri)
9. Pui picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)
13. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
14. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
15. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
16. Limbă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Ciuperci vînătoreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Sufleu de broccoli şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
22. Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Tort rece cu cafea (Dulciuri > Torturi)
27. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
29. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
30. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.