Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.729 vizualizări
1.042 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Morcovi tineri (carote) cu unt (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ruladă cu caşcaval şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pizza cu muşchi de căprioară (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Crap la proţap (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Macrou la cuptor cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Mâncare de mazăre cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
17. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
18. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
19. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Mousse au chocolat (I) (Dulciuri > Creme)
21. Somn cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Spumă de mere cu frişcă (Dulciuri > Spume)
24. Cafea mexicană (Băuturi > Cafele)
25. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
26. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
27. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
28. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Caracatiţă lemone (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Spaghete picante (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.