Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.696 vizualizări
1.035 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pui la pungă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
5. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
9. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
10. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Aripioare picante (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Peşte la cuptor cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos caramel (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
21. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
28. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată de surimi cu avocado (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.