Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.680 vizualizări
1.035 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Morcovi orientali (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cartofi noi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
6. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
10. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ficăţei cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Salată cu porumb şi ananas (Salate > Salate de legume)
13. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. Sos de usturoi (Aioli) (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Rulouri calde la minut (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Tortuleţe cu portocală (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Cheese Cake îngheţat (Dulciuri > Îngheţate)
21. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
23. Salată de caracatiţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Crap la cuptor pescăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Cornuleţe cu portocale (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
26. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.