Salată ca la Nisa (III) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (III)

Salată ca la Nisa (III)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.
Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.
Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.
Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.
Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
5.719 vizualizări
1.041 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
2. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Salată de raci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
6. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Baclava turcească (Dulciuri > Prăjituri)
8. Ştiucă la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Pilaf cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Borş de ştiucă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Tort de albuş cu cremă de cafea (Dulciuri > Torturi)
15. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
17. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
20. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Ficat prăjit cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Rondele de mămăligă caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
25. Colivă rapidă (Dulciuri > Dulciuri diverse)
26. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Ciocolată cu lapte (Dulciuri > Creme)
28. Dovlecei cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Piroşti cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Tartă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.